"Мтел атлетика за младежи" с рекорден брой участници

"Мтел атлетика за младежи" с рекорден брой участници | StandartNews.com

Третото издание на популярната атлетическа верига "Мтел атлетика за младежи" ще запише рекорд през 2017 г. Това стана ясно днес по време на срещата с медиите, която се проведе на пистата на ст. "Васил Левски", където паралелно се провеждаше и втория кръг от надпреварата. Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на водещия български телеком, разкри пред медиите, че тази година веригата ще обхване рекордните 11 000 деца от цяла България. Участие в срещата с медиите взеха Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, Валентина Желязкова, треньор на сребърната медалистка на гюле от Евро 2017 в зала в Белград и Антон Бонов. Легендарният Емил Костадинов, героят от Парк де Пренс и настоящ съветник на министъра на младежта и спорта се включи в награждаването на призьорите.

"Специални благодарности на Мтел за подкрепата да реализираме тези прекрасна инициатива, заяви пред журналистите Добромир Карамаринов. - От както Мтел партнира на Българската федерация по лека атлетика, не само децата които участват във веригата стават все повече, а и не е имало голямо състезание от което да се върнем без медал. Явно М освен Мтел значи и медал. Поздравявам и Валя Желязкова и Радослава Мавродиева, че и те продължиха традицията и донесоха медал от Европейското в зала в Белград. Пожелавам на всички млади атлети да обичат нашия спорт и да се развиват успешно".
Илияна Захариева благодари на БФЛА за доброто сътрудничество което имат през годините, а също така и на професионалните атлети, които от 2015-а година насам печелят медали от всяко голямо първенство.

"От 2015 година, когато стартирахме "Мтел атлетика за младежи" досега са през програмата са минали 14 000 деца. Надявам се в края на тази година децата докоснали се до Кралицата на спортовете благодарение на Мтел вече да достигнат 25 000. Вярваме, че това е страхотен успех, защото поне за малко успяваме да заведем децата на стадиона, където да спортуват. Успехите, които постигат и професионалните ни атлети също вдъхновяват децата, и съм сигурна, че все повече деца за напред ще се включват в нашата програма. Благодарение на нашите нови спортни канали Мтел спорт 1 и Мтел спорт 2 ние ексклузивно ще предаваме пряко най-атрактивната верига състезания - Диамантената лига, която стартира през май. Кулминацията ще е на 27-и май, когато по Мтел Спорт 2 ще може да гледате наживо Мирела Демирева в Диамантената лига в Юджиин, а както знаете спортистите са най-добрите посланици на нашата държава". Илияна Захариева награди с Валентина Желязкова с последен модел таблет за успеха на Евро 2017. Треньорката получи и същия за Радослава Мавродиева, която не успя да присъства на срещата с медиите заради лагер в Турция.

Главният координатор на веригата "Мтел атлетика за младежи" Антон Бонов разкри пред медиите подробности за третото издание, което ще включи и лятна академия на морето. Очакванията са ако зала "Фестивална" бъде готова през есента в края на годината там да има и детски турнир от веригата "Мтел атлетика за младежи". За всеотдайната си работа през годините Бонов също бе награден от Мтел. Илияна Захариева даде и старт на една от сериите на 600 м за момичета.
По-късно Илияна Захариева, Добромир Карамаринов, Емил Костадинов и Валентина Желязкова наградиха призьорите от турнира "Мтел атлетика за младежи", който се проведе днес в София. При момчетата първи в трибоя е Румен Руменов СК "Мизия" с 210 т (60 м - 7,9 сек, скок на дължина - 4,97 м и 800 м - 2:25,9 мин). Втори е Ангел Димитров (СК "Мизия") - 205 т (8,0 сек, 4,97 м и 2:26,8 мин), а трети е Димитър Тосков ("Рилски атлет" Самоков) - 195 т (8,0 сек, 4,76 м и 2:31,8 мин). В генералното подреждане след 2 турнира води Румен Руменов с 445 т, пред Ангел Димитров - 423 т, и Димитър Тосков - 378 т.
При момичетата първа днес е Изабел Крамарска ("Рилски атлет" - Самоков) - 229 т (60 м - 8,2 сек, скок на дължина - 5,14 м и 600 м - 1:47,3 мин). Втора се нареди Пламена Тосева ("Тракия-96" Пловдив) - 198 т (8,5 сек, 4,79 м и 1:50,9 мин), а трета е Божидара Бакалова ("Ч.Ч.Чендини") - 187 т (8,4 сек, 4,62 м и 1:56,0 мин). В генералното класиране води Изабела Крамарска с 461 т, пред Боряна Йорданова (СК "Костенец") - 302 т и Андреа Сериева ("Правец 92") - 277 т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай