Мирела взима "Спортен Икар"

Мирела взима "Спортен Икар" | StandartNews.com

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева е носител на "Спортен Икар" за постижение на годината на Фондация "Български спорт". Това стана ясно вчера на брифинг. За отбор на годината бе избран ансамбълът ни по художествена гимнастика. Церемонията по награждаването на спортистите ще се състои на 15 декември от 11,00 часа в Национална художествена галерия. На нея не бъдат раздадени и още награди: За Достойно представяне Спортен Икар печелят Елица Янкова (борба) и Радослав Янков (сноуборд). Най-проспериращите млади спортисти пък са: Антъни Иванов (плуване) и Катрин Мануилова (шорттрек).

За Пробив в световния спорт награда ще получи Панчо Пасков (фехтовка). Призът за Шампионско дълголетие ще бъде връчен на Ивет Лалова (лека атлетика), а "Спортен Икар" за Постижение на годината при паралимпикс се присъжда на Ружди Ружди (лека атлетика) - носител на златен медал от Параолимпийските игри Рио 2016.
Традицията на Фондация "Български спорт" да връчва годишните награди "Спортен Икар" датира от 1992 г. когато първи носител на приза стана двойният олимпийски шампион на кану от Игрите в Барселона Николай Бухалов. През следващите 24 години десетки български спортисти получиха уникалните пластики на художника Христо Христов като израз на признание за техните постижения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай