Кралев откри европейското по таекуондо в "Асикс Арена"

Кралев откри европейското по таекуондо в "Асикс Арена" | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри европейското първенство по таекуондо WT в олимпийски категории и европейското първенство по паратаекуондо WT, които се провеждат в столичната „Асикс Арена".

„Това са първите големи състезания, които се организират в обновената „Асикс Арена" само три седмици след откриването й. Тук са се събрали най-добрите 400 европейски състезатели на таекуондото и аз съм убеден, че за българската публика ще бъде изключително интересно да проследи оспорваните битки между лидерите на този спорт. Сигурен съм, че ще се справим отлично с организацията на това домакинство и дай Боже да се поздравим с успехи на нашите състезатели", заяви Кралев.

Министърът подчерта, че таекуондото е един от най-бързо развиващитe се спортове в България и като такъв ще получи сериозна подкрепа от държавата. Той допълни, че заради добрата работа на Българската федерация и нейния председател Слави Бинев очаква през следващите години страната ни да бъде домакин на множество състезания от различен ранг във всички възрастови групи.

От своя страна Слави Бинев благодари на министъра за подкрепата, която оказва на неговия спорт.

Президентът на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос пък обяви, че догодина България ще приеме Мултиевропейското първенство, което включва състезатели във всички възрастови групи и дисциплини, паратаекуондисти и ветерани. За шампионата, който ще се проведе от 31 май до 10 юни в Пловдив, се очаква да пристигнат над 6000 състезатели. Прагалос връчи на министър Кралев почетна статуетка на Европейския таекуондо съюз.

На церемонията по откриването на Европейското първенство по таекуондо в олимпийски категории и Европейското първенство по паратаекуондо присъстваха още заместник-председателят на Парламента Явор Нотев, народният представител Димитър Главчев, посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. Сун Бу Нам, посланикът на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова и множество официални гости.

Европейските първенства (7 – 9 декември) са поредните големи състезания, организирани от Българската федерация по таекуондо. Нашите участници са бронзовият медалист от световното първенство Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова при жените. В Европейското първенство по паратаекуондо участва Михаил Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай