Кралев и Цеко Минев поздравиха Жекова

Кралев и Цеко Минев поздравиха Жекова | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до сноубордистката Александра Жекова, която днес се нареди шеста на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг.

"За мен е огромно удовоствие да Ви поздравя за завоюваното шесто място на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. За пореден път Вие доказвате високата си класа на елитен състезател и заемате полагащото Ви се място сред най-добрите в света. Шестото Ви място, което е най-доброто класиране на български спортист в Пьонгчанг до момента зарадва спортната общественост и напълно оправда очакванията за добро представяне на най-престижния спортен форум. С това класиране Вие потвърждавате Вашата отлична подготовка и висока състезателна мотивация. Бъдете здрава, все така смела по пътя напред към поредните върхови и бъдещите Ви успехи няма да закъснеят. Благодаря Ви за щастливите мигове," завършва приветствието си министър Кралев.

"Сани Жекова е много голяма, коментира нейния успех и президентът на БФСки Цеко Минев. - Тя е състезател доказал се пред целия свят с възможностите си. Поздравления за Сани и нейния екип. Радваме се че имаме имаме спортист сред най-добрите. Това да сме с човек за втора поредна олимпиада в топ шест си е нещо голямо. Не трябва да забравяме все пак, че имаме състезател в елита без в България да има трасета сноубордкрос. От края на миналата олимпиада в Сочи през 2014-а си говорим с правителството да се направи истинско трасе за сноубордкрос, но нищо не е мръднало. Такъв е случая и с Влади Зографски. И той е в елита без да имаме и една шанца за ски скок. Апелираме към държавата по-бързо да разреши въпроса със спортната инфраструктура в нашите планини. Възможности много има, остава само политическо желание за което ние е обещано от края на миналата олимпиада в Сочи. Единствено в последните месеци нещо започва да се случва. Апелирам по-бързо да има положително решение за нещата в нашите курорти и планини".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай