Хиршер спечели за трети път "Златния скиор"

Хиршер спечели за трети път "Златния скиор" | StandartNews.com

Австрийската звезда в алпийските ски Марсел Хиршер спечели за трети път в последните 4 години приза "Златния скиор - купа Серж Ланг". За 5-кратният носител на Световната купа са гласували повечето от членовете на Международната асоциация на ски журналистите. След Хиршер се нарежда Лара Гут, която през миналия сезон спечели Световната купа при жените и стана първата швейцарка с трофея от времето Врени Шнайдер (1995 г).

С третия си кристален глобус "Златния скиор" Хиршер се изравни по този показател с легенди в ските като Карл Шранц (Ав), Ингемар Стенмарк (Шв), Алберто Томба (Ит) и Пирмин Цурбриген (Швейц). Марсел получи наградата си по време на "Форум Алпина", а не ден по-рано, защото не успя да дойде в Зьолден заради лошото време и невъзможността да бъде докаран с хеликоптер от планината.

"Наистина не е изненада да видим Марсел отново да печели трофея, коментира Патрик Ланг, син на основателя на Световната купа Серж Ланг. - През миналия сезон той свърши чудесна работа на пистата, като освен големия Кристален глобус той спечели и старт на Супер-Г в Бийвър Крийк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай