Грациите се надъхаха за още 2 години

Грациите се надъхаха за още 2 години | StandartNews.com

"Дали пък да не останем до Световното първенство в България през 2018". Това написа националката по художествена гимнастика Християна Тодорова в профила си във Фейсбук в събота вечер. Както е известно тя, Михаела Маевска, Ренета Камберова и Цвети Найденова обявиха желанието си да приключат кариерите си след олимпиадата в Рио. Статусът на Хриси веднага бе подкрепен от десетки фенове: "Давайте, момичета. Много ви обичаме и ви подкрепяме. Не мога да си представя друг състав на ансамбъла ни...ВИЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ! Винаги се просълзявам щом ви гледам." "Велики златни момичета", бяха част от коментарите.

Иначе днес грациите нямаха добър ден на СК по художествена гимнастика в Баку. Нашите останаха на седмо място в двата финала на отделните уреди - на пет ленти, както и на обръчи и бухалки. И в двете съчетания нашите играха с грешки и разпиляно. Това бе и последното им състезание преди олимпиадата в Рио. Грациите заминават за Бразилия в началото на август на кратък лагер, а след това влизат и в олимпийското село.

Иначе в Баку на индивидуално Невяна Владинова и Катрин Тасева се представиха чудесно. Неви завърши шеста в многобоя, а Кати остана на девета позиция. Владинова игра на три от финалите - на обръч, топка и лента. Българката се нареди пета на лента с оценка 18,200, шеста на обръч с 18,000 и отново шеста на топка с 18,150. Тасева записа шесто и осмо място във финалите на бухалки и топка. На бухалки Кати получи оценка 17,750, а на топка допусна грешка (изпусна уреда) и остана осма с оценка 17,050.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай