Фиаско в биатлона! Краси Анев ни се извини

Фиаско в биатлона! Краси Анев ни се извини | StandartNews.com

Пълно фиаско претърпя в последния си старт от олимпиадата българската щафета на 4 х 7,5 км в биатлона. Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завършиха на незавидното 16-о място, след като бяха затворени с една обиколка и последния дори не се наложи да стартира. При стрелбата зведата ни Анев не свали една мишена и прави 1 наказателна обиколка, а дебютанта Герджкиков въртя 2. Само Синапов мина без грешка.

Шампион изненадващо стана Швеция, пред Норвегия и Германия. Французите начело със звездата си Мартен Фуркад останаха едва пети. Лошото време като цяло изигра неприятна шега на всички. Вятърът бе на пориви и по подобие на женските щафети дори и фаворитите грешаха и въртяха наказателни обиколки.

Нека чуем какво казаха дебютанта Димитър Герджиков и Владо Илиев.

"Днес всичко можеше да се очаква, каза след финала Илиев. - Имаме доста изненадващ победител. Много отбори влязоха в наказателната обиколка. За съжаление не се справихме. Днес не успяха момчетата преди мен, но нищо не свършва с това. Млади са и гледаме напред. Още следващите стартове ще покажем, че с тях може да се борим за по-предни места, заяви Владо Илиев. За представянето си на олимпиадата той си писа 3,5-4 по шестобалната система. "Реално в тази олимпиада имах шанс да се боря за първите 8, а защо не и за медал в два от трите старта", завърши той. Според Краси Анев това е най-лошия старт на щафетата ни за последните 5 години. "Това днес не бях аз. Съжалявам. Извинявам се на всички фенове, че така се получи и дадох толкова лош старт на отбора. Случва се. Хора сме, а не роботи. Умората, която е най-вече психическа е доста голяма и нямам търпение вече да се прибера вкъщи", допълни Анев (на снимката).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай