Два златни и общо десет медала за България на мултиевропейското по таекуондо

Два златни и общо десет медала за България на мултиевропейското по таекуондо | StandartNews.com

Два златни и три бронза са медалите във втория ден на мултиевропейските игри по таекуондо, които се провеждат в Пловдив. Така общият брой на завоюваните медали за страната са общо 10 от двата игрални дни в категориите кадети, и юноши и девойки до 21г. Отлична игра и невероятно постижение за родното таекуондо, което не спира да ни смайва с успехите си.

Страната ни позлатиха Радина Борисова в кат. – 53 кг от клуб „Гладиатор" и Християна Христова от клуб „Сунг Ри Атлантик" . Радина победи съперничките си в общо 4 срещи, елиминирайки по пътя към златото представителки на Швеция, Гърция, Англия, а на финала победи туркиня. Християна Христова премина през 4 победоносни срещи, като в първите 2 елиминира съперничките на Русия и Турция, а на полуфинали и финали победи предстваителки на Гърция.

Трите бронзови отличия спечелиха Борислава Борисова от ТК "Гладиатор" в кат -51 кг., Виктория Пеева ТК "Кондор 2000" в кат. – 59кг и Артур Сакрисян ТК "Джи До Куан" в кат- 53 кг. От първия ден медалистите са Радостин Митков кадети до 37кг. от ТК "Ахил", Деян Божков ТК "Рамус", Александра Георгиева от ТК "Гладиатор" кдети в кат -41кг, Димитър Гешев кадети до 49 ТК "Форс", и Илина Иванова от ТК "Кентавър " Казанлък при юноши до 21 години.

Два европейски шампиона и общо 10 медала е равносметката от двата състезателни дни на Мултиевропейските игри. Припомняме, че Игрите продължават на 9 и 10 юни, а темпото с което българските таекуондисти завоюват медали, дава сериозна заявка, че родното таекуондо може да подобри собсдтвения си рекорд от 13 медала от европейско първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай