Демирева с първи подиум в Диамантената лига

Демирева с първи подиум в Диамантената лига | StandartNews.com

Сребърната медалистка в скока на височина от европейското по лека атлетика в Амстердам 2016 Мирела Демирева постигна нов връх в кариерата си. Талантливата атлетка зае второ място в старта от Диамантената лига в Лондон. В най-добрия си опит Мирела постигна 195 см. Първа със 198 см е еврошампионката от Амстердам Руут Бейтия (Исп). 37-годишната ветеранта преодоля височината от третия опит, но после не успя на 200 см.

За Демирева това бе първи подиум от старт в Диамантената лига. Тя обаче показа, че формата и е възходяща, което е добре с оглед на предстоящата олимпиадата в Рио.

Голямата звезда в спринта Юсейн Болт се завърна на пистата с победа на 200 м. Той се контузи преди 3 седмици по време на първенството на Ямайка, но на Лигата в Лондон показа, че не чувства проблеми. За Светкавицата, стартът в британската столица бе първи в Диамантената лига през тази година. Той спечели с 19,89 сек. Втори остана панамецът Алонсо Едуард с 20.04, а трети е британецът Адам Джемили с 20.07. В спринта на 100 м първи е французинът Джими Вико с 10.02 сек. След него е американецът Исайа Йънг с 10.07, а трети е европейският шампион Чуранди Мартина – 10.10. На овчарски скок Рено Лавиени, който се провали на Евро 2016 се наложи с 5.90 м., като победи Сам Кендрикс (САЩ) - 5.83 м. Лигата в Лондон продължава и тази вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай