Четвърто място за Радо на световното

Четвърто място за Радо на световното | StandartNews.com

Звездата на българския сноуборд Радослав Янков зае четвърто място във финалите на паралелния гигантски слалом на световното първенство в Сиера Невада. 27-годишният талант от Чепеларе бе първи в квалификацията тази сутрин. На осминафиналите и четвъртфинала нямаше проблеми и спечели с лекота на червеното трасе. От тактическа гленда точка той избра синьтоо за полуфинала с Бенямин Карл (Ав).

Лека неточност в средата обаче го остави на финала само на 0,02 сек от австриеца. В малкия финал Радо отново избра червеното трасе срещу Невин Галмарини (Швейцария) с който си размениха по една победа на финали в стартове за световната купа този сезон. След по-силен старт Янков поведе и водеше до средата на трасето, където за миг сбърка и швейцареца се възползва от това за да спечели малкия финал. Въпреки това всичко което направи през сезона до момента чепеларецът заслужава само респект. Той вече спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом, а в събота на финалите във Винтерберг (Гер) ще опита да направи и невъзможното, за да изпревари Андреас Промегер и да защити титлата си. На шампионата в Сиера Недава Радо завърши и на рекордното от участията си на световно в паралелния слалом шесто място.

Победител в големия финал днес, както и вчера в паралелния слалом стана Андреас Промегер (Ав).
Поздравления за силното представяне на Радо и неговия треньор Георги Атанасов-Джоко на световното в Сиера Невада и късмет на световните финали в събота! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай