15:05 ч.

10.08.17

2 мин.

0

0

0

БФСки води Радо и Сани на "Алеко"

от редактор |

БФСки води Радо и Сани на "Алеко"

Звездите на българските зимни спортове Радослав Янков и Сани Жекова се включват в събота (12 август) в проекта на Българската федерация по ски "Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости! Той е част от националната програма на Министерството на младежта и спорта, за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2017-а година.


Носителят на световната купа в сноуборда Янков и водещата ни състезателка в този спорт Жекова са лица на проекта на БФСки. Програмата на събитието в събота пред хижа "Алеко" стартира в 10,00 ч. В информационния пункт всички желаещи ще могат да брошури, стикери с послания и програма за деня. В 10,30 ч ще бъде направено разпределение на младежите по дейности. Първата дейност е алпийска стена за катерене и включва - екипировка и обезопасителни средства за алпийска стена и специализиран екип - инструктори и специалисти първа помощ.


Втора дейност - съоръжение "Въжени градини" – ситуирано на 100м посока писта Витошко лале. Там младежите ще бъдат обучени от специализиран екип от инструктори, като ще получат екипировка и обезопасителни средства. Трета дейност включва поход с планински водач от х.Алеко до Черни връх. Тя ще стартира непосредствено от чешмата пред хижата. Четвъртата дейност включва спортни игри. Най-атрактивна се чертава да е петата дейност, а именно фото „кабина" с разположен до нея пункт за чай. Тук младите хора ще могат да се снимат с нашите изтъкнати спортисти по сноуборд Радослав Янков и Александра Жекова, както и да поговорят и споделят техния добър пример. По-късно снимките ще бъдат качени в страницата ни във фейсбук - Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости". От там всеки ще може безплатно да си свали своята снимка.


Целта на проекта е широкото популяризиране на здравословните навици сред голям брой младежи и активизирането им за спорт и физически дейности на открито. Преди седмица на семинар в Банско вече бяха обучени първата група младежи, ментори от специалисти психолози. Тяхната цел е да разпознават зависимостите и рисковото поведение на младите хора. Места на изпълнение на дейностите (спортни игри на открито, катерене по алпийска стена, преминаване през въжени градини, поход, стрелба с лък, тенис на маса, шествие с велосипеди) по проекта са: София и Самоков 12 август, Банско, Разлог, Троян, Пловдив, Берковица, Боровец, Сапарева баня 12 и 13 август.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент