БФСки, Радо и Сани с уникален празник на "Алеко"

БФСки, Радо и Сани с уникален празник на "Алеко" | StandartNews.com

Страхотен празник на спорта организира днес Българската федерация по ски на Витоша. Той е от проекта на БФСки "Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости" и е част от националната програма на Министерството на младежта и спорта, за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2017-а година. В активностите пред хижа "Алеко" се включиха и лицата на проекта Радослав Янков, носител на световната купа по сноуборд, Сани Жекова, безспорната №1 при дамите ни в този спорт, най-успешната ни алпийка в последното десетилетие Мария Киркова и генералния секретар на БФски Пепа Мицева.

В информационния пункт пред емблематичната хижа "Алеко" всички желаещи получиха лично от Мария Киркова брошури, стикери с послания и програма за деня. Всички включили се бяха разпределени по дейности. Сред най-предпочитаните бе алпийска стена за катерене и включва, където инструктори показваха тънкостите на този спорт, както и оказване на първа помощ при нужда. Втора дейност, която бе ситуирана в района на "Алеко" бе съоръжението "Въжени градини". Там младежите бяха екипирани и обучени от специализиран екип от инструктори как се преминава по съоръжението. Трета дейност включваше поход с планински водач от х.Алеко до Черни връх и също бе сред най-посетените.

Четвъртата дейност включваше спортни игри. Най-атрактивна обаче бе петата дейност, а именно фото „кабината" с разположен до нея пункт за чай. Тук младите хора можеха да се снимат със звездите на БФски Радослав Янков, Александра Жекова и Мария Киркова, както и да поговорят и споделят с тях добрия им пример. Всички могат да си свалят безплатно снимки от събитието от страницата на проекта във Фейсбук "Бъди навън, бъди активен, бъди свободен от зависимости".

Целта на проекта на БФСки е широкото популяризиране на здравословните навици сред голям брой младежи и активизирането им за спорт и физически дейности на открито. Преди седмица на семинар в Банско вече бяха обучени първата група младежи, ментори от специалисти психолози. Тяхната цел е да разпознават зависимостите и рисковото поведение на младите хора. Те ще съдействат при реализирането на целите на тази прекрасна инициатива. Места на изпълнение на дейностите по проекта (спортни игри на открито, катерене по алпийска стена, преминаване през въжени градини, поход, стрелба с лък, тенис на маса, шествие с велосипеди) освен София са Самоков, Банско, Разлог, Троян, Пловдив, Берковица, Боровец, Сапарева баня, датите 12 и 13 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай