Български каратисти гонят през уикенда визи за Токио 2020

Български каратисти гонят през уикенда визи за Токио 2020 | StandartNews.com

 

Четирима български каратисти ще участват този уикенд в Премиер лигата на Световната карате федерация в германския град Хале. Турнирът събира рекорден брой 1400 състезатели поради факта, че се явява определящ за ранкинг системата, която ще излъчи участниците в Олимпийските игри в Токио 2020 - там карате ще направи своя дебют в официалната програма.

Българските представители са шампионите от КК Никон: в кат. 75 кг е младата ни надежда Андриан Димитров, на когото предстои и Световно първенство в Тенерифе (Испания) следващия месец. До 84 кг ще ни представлява Садик Садик, а при най-тежките - Йордан Кондов, който е световен вицешампион, както и Тервел Цвятков. В отделните категории броят на състезателите ще надвишава 120-130, което прави турнира един от най-трудните в света.

„Шампионите ни са подготвени и се надяваме на добро представяне и никакви контузии, тъй като след 2 седмици е следващата Премиер лига в Истанбул, където също България ще бъде представена," заяви Николай Цанев от КК „Никон". Заедно със сърф, скейтборд, спортно катерене и бейзбол/софтбол, карате е един от петте спорта, които ще направят своя дебют в олимпийската програма по време на Игрите в Токио през 2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай