87 стартираха в "Изпревари лифта" 2016

87 стартираха в "Изпревари лифта" 2016 | StandartNews.com

Точно 87 фенове на планинското бягане в изкачване от България, Испания и Южна Корея взеха участие днес в добиващото все по-голяма популярност състезание на Витоша - "Изпревари лифта". Тази година атрактивната надпревара бе с джакпот от 4000 лв, който бе с 1000 лв по-голям от този през 2015-а. За поредно година състезанието бе организирано перфектно от "Витоша ски" АД съвместно с Maxsport и Сдружение "Маратон".

Въпреки, че трасето от начална станция на лифта в Драгалевци до финала на междинна на "Бай Кръстю" бе перфектно почистено и обезопасено нито един от участниците не успя да победи лифта. Най-близо до успех бе доказания професионалист Шабан Мустафа, който финишира за 15,57 мин, като изостана от лифта само с няколко секунди. Според регламента Мустафа (вдясно на снимката) влезе в норматива от 16 мин и бе награден от Радослав Пеев от "Витоша ски" (в средата на снимката) с чек за 800 лв. Вторият финиширал Димчо Мицов (16,41 мин) пък бе награден от Борислав Панков (сдружение "Маратон") с чек за 250 лв, като показал резултат под 17 мин.

Участие в битката за джакпота взеха 27 души. Други 60 също мериха сили в "Изпревари лифта", но те се включиха в томболата от която получиха 60 атрактивни награди от Fibank, Maxsport, Mtel, Suunto, Salomon, Siven и Sportbox.

Състезанието днес можеше да бъде изминато по едно от двете маркирани трасета по избор:

Трасе 1: Старт от долна станция на лифта „Бай Кръстю", Драгалевци, 925м н.в.; Преминава под самия лифт; Финал на горна станция в местността Бай Кръстю, 1370м н.в.; Дължина 1,8км, сборна положителна денивелация 411м, среден наклон 24,4%.

Трасе 2: Старт от долна станция на лифта „Бай Кръстю", Драгалевци, 925м н.в.; Преминава по туристическата пътека за Черни връх; Финал на горна станция в местността Бай Кръстю, 1370м н.в.; Дължина 2,3км, сборна положителна денивелация 427м, среден наклон 18,9%. За всички участници огранизаторите бяха осигурили извозване на багаж от старта до финала, както и подкрепителен пункт с вода и плодове. Всеки участник получи фланелка с логото на състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай