Ветерани правят шоуто на Фен Купата в Кюстендил

Ветерани правят шоуто на Фен Купата в Кюстендил | StandartNews.com

Мачовете от осмия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 стартираха днес в храма на ФК „Велбъжд" – стадион „Осогово". Стотици футболни фенове се събраха на терена, за да подкрепят своите фаворити и да споделят емоциите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Сред гостите имаше множество официални лица, начело с кмета на града Петър Паунов, областния управител Виктор Янев, футболните ветерани Стефан Михайлов и Евгени Йорданов и старши комисар Елиан Стамболийски – директор на областна дирекция МВР. Всички те се качиха на сцената, за да изразят радостта си от това, че Фен Купа отново гостува в града им и да пожелаят успех на участващите отбори. „Много се радвам отново да посрещна Фен Купа в Кюстендил. Искам да поздравя „Каменица" за това, че вече 15 години се изявяват като водещ радетел на българския аматьорски футбол. На всички участници пожелавам успех. Играйте в духа на феърплей и не забравяйте – този турнир е за всички вас", сподели Петър Паунов по време на откриването.

По традиция, веднага след встъпителната церемония, беше проведен демонстративен мач между два сборни тима на футболни ветерани от града и региона. Капитани на двата отбора бяха Евгени Йорданов и Владислав Стойков, а сред съотборниците им се отличаваха имената на Камен Павлов, Иво Велинов, семейното дуо Камен Павлов (баща) и Ивайло Павлов (син), Даниел Йорданов и Сашо Деянов.

Ветераните направиха страхотно шоу за зрителите с виртуозните си изпълнения. Първият от общо 7 гола в срещата беше дело на капитана на „сините" Влади Стойков. Изравнителното попадение за „червените" дойде минута по-късно от Евгени Йорданов, а в края на първата половина съотборникът му Даниел Йорданов увеличи аванса им на 2:1. Второто полувреме започна с втори гол на Евгени Йорданов и резултатът стана 3:1. В редиците на „сините" беше и мениджър „Събития" в „Каменица" АД Кирил Глушков, който също се разписа и намали преднината на „червените" на 3:2. Евгени Йорданов побърза да попари надеждите на тима на Влади Стойков и записа хеттрик, а в последните минути на дербито направи и страхотна асистенция на Асен Стоянов, който оформи крайното 5:2 за „червените".

След вдъхновяващия мач на ветераните, полуфиналистите на Фен Купа отново „превзеха" терена. Участващите отбори са общо 32 и са представители на областите Кюстендил, Благоевград и Перник. В рамките на уикенда те ще изиграят общо 64 мача, за да излъчат новия регионален шампион, който ще се класира за националните финали и ще се приближи с още една крачка до голямата награда в 15-тото издание на турнира – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай