"ЦСКА-София" не мирясва, щял да съди УЕФА

"ЦСКА-София" не мирясва, щял да съди УЕФА | StandartNews.com

"ЦСКА - София" видя "откровено беззаконие" от страна на УЕФА по казуса с недопускането на клуба до участие в евротурнирите. Червените бяха извадени от жребия и мястото им беше заето от "Дунав".

"Тази сутрин в Българския футболен съюз бе получено писмо, подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодоридис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за "трите години". На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира "Лига Европа", като на негово място според УЕФА ще играе ПФК "Дунав" (Русе)", се казва в изявление на юристите, защитаващи интересите на клуба.

Според тях изпратеното писмо и позицията в него "съставляват безпрецедентна форма на недобросъвестно противоречие с позицията, изразена от УЕФА в КАС (Спортния арбитражен съд в Лозана) от миналия петък".

"За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издадения от БФС лиценз и че счита ЦСКА за участник в турнира "Лига Европа". Към настоящият момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз", продължават изявлението си адвокатите.

Те добавят, че съдът в Лозана ще бъде сезиран "с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява". "Срещу ЦСКА, така срещу и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания", допълват юристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай