ЦСКА победи Славия с 2:1

ЦСКА победи Славия с 2:1 | StandartNews.com

Макар и трудно ЦСКА победи Славия с 2:1 в среща от 4-ия кръг на Първа професионална лига. В герой за "червените" се превърна Мауридес, който вкара и двете подадения. За "белите" точен бе Янис Карабельов.

Славия можеше да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Милчо Ангелов излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото на Черниаускас, след като бе бутнат в гърба от Николай Бодуров. Защитникът можеше да се разпише във вратата на Стериакис след 120 секунди, но ударът мина на сантиметри от дясната греда.

ЦСКА владееше по-често топката, но трудно създаваше положения пред противниковата врата. В 36-ата минута Десподов се измъкна от Станиславлевич и се откъсваше сам срещу вратаря, но бе съборен. Съдията Волен Чинков показа само жълт картон на младия играч на Славия. Десподов стреля от пряк свободния удар в гредата, а Стериакис успя да улови отбитата топка.
В третата минута от добавеното време на първата част Мауридес изведе ЦСКА напред в резултата. Кирил Десподов центрира към нападателя и той с глава намери целта.

Второто полувреме започна в бавно темпо и положенията пред двете врати липсваха. В 67-ата минута Славия изравни резултата при първата си голова ситуация. Велковски центрира от фаул и Карабельов реализира с глава.

ЦСКА тръгна да търси победата с всички сили. Самостоятелен пробив на Десподов в 75-ата минута завърши с удар към вратата на Стериакис, който майсторски спаси. Последва отлична възможност пред Евандро, но той прати топката високо над вратата. В последната минута на срещата Кирил Десподов се измъкна отдясно и центрира в наказателното поле, където Мауридес с отлично насочване с глава донесе три точки за ЦСКА.

Славия можеше да изравни в допълнителното време, но при меле в полето на домакините топката бе изчистена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай