Стотици изпратиха Павел Панов /ОБНОВЕНА/

фото Спортал

Стотици изпратиха Павел Панов /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

България се сбогува с футболната легенда Павел Панов. Големият любимец на феновете на "Левски" напусна този свят в неделя вечер на 67-годишна възраст. Погребалната церемония се състоя на Централните софийски гробища и започна в 11,00 часа. Стотици футболни легенди и деятели дойдоха, за да си вземат последно сбогом с Пальо. Сълзи се стичаха от очите на големи футболисти и мъже, които поднасяха съболезнования на близките на Панов. Сред опечалените бяха синът на Георги Аспарухов - Гунди - Андрей и дъщерята на Панов - Изабела, които се прибраха специално от САЩ. Съпругата на Гунди Величка Маркова - Лита, също изпрати Панов в последния му земен път.

Последно сбогом с Панов със сълзи на очи си казахаи голяма част от футболния ни елит в лицето на Борислав Михайлов, Наско Сираков, Томас Лафчис, Иван Вуцов, Кирил Ивков, Емил Велев, Емил Спасов, Добромир Жечев, Божидар Искренов, Пламен Николов, Вальо Михов, Емил Костадинов. На погребението присъстваха още Тити Папазов, Антони Здравков, националният селекционер Петър Хубчев, Станислав Ангелов, Асен Букарев и много други. Над един час присъстващите минаваха да поставят цветя на ковчега на Павел Панов и да изкажат съболезнования на близките му. На Централните софийски гробища

присъстваха и стотици фенове на "Левски"

включително запалянковци от други градове на страната, както и на други отбори. На погребалната церемония бяха прочетени съболезнователните адреси от президента на Република България Румен Радев, както и тези от БФС и от спортния министър Красен Кралев.

Друга легенда на "Левски" Иван Вуцов изрази огромното си съжаление от кончината на Панов. "Отиде си един голям човек. Не само голям футболист, ами и човек. Той беше опора и стълб на всички. Това, което направи за българския футбол, не е никак малко. Жалко, че толкова рано си отива", коментира Иван Вуцов.

Бившият футболист и треньор на "сините" Емил Велев също изпрати в последния му път "синята" легенда. Той сподели, че неговото поколение футболисти са мечтаели за подражават на Панов, както на терена, така и извън него. "Изгасна един светъл лъч. Видяхте колко хора, приятели, роднини, изпращат такъв човек. Аз ще го запомня само с хубави неща. Ние сме се учили от него на терена и в живота. Единствено и само хубави спомени мога да имам за този човек. Такива хора се помнят. Едно цяло поколение левскарите живеехме, когато той играеше беше едно вълшебство. Всички искахме да му подражаваме, както на терена, така и извън него", сподели Велев.

Почетният президент на "Локо" Пд Христо Бонев също бе много разстроен. "Просто нямам думи да ви опиша колко ми е мъчно за Павката. Чувствах го повече от приятел. Седем години бяхме заедно в националния отбор. Не съм убеден дали отново България ще има футболист, който съчетава едновременно изключителен талант, интелект и скромност. За съжаление,

у нас оценяваме някой чак когато го изгубим

И затова способните хора все повече оредяват или пък хващат пътя за чужбина. Благодарен съм на Бог, че имах възможността да играя заедно с големия човек и приятел Павел Панов", заяви Зума пред „Марица".

Бившият президент на ЦСКА и нов член на Изпълкома на БФС - Валентин Михов, също изпрати Павел Панов. "Много рано си отиде. Познавам го най-дълго - още от "Септември", а после от "Левски", "Спартак-София"... Голям футболист, специалистите вече са го определили. Беше ти драго да си говориш с него, помагаше... Добър човек, добър футболист! Свогом, Павка!", сподели тъгуващият Михов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай