Стоичков събра 25 700 лв. за сираци

Стоичков събра 25 700 лв. за сираци | StandartNews.com

Бербатов стана хит с видео на живо от съблекалнята

Първо сватби, после внуци, обявиха щерките

Хиляди българи от цялата страна се стекоха вчера на стадион "Васил Левски", за да почетат за пореден път един от най-големите си любимци за всички времена - Христо Стоичков. "Златната топка" им благодари за любовта през годините с един незабравим празник, който докара у нас цяло съзвездие от футболни легенди.

Чек за 25 700 лв. връчи Христо Стоичков за подпомагане на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. Това бе едно от многото мероприятия, които Камата организира покрай юбилейното шоу - "50 години номер 8". Парите, събрани от билети, също ще отидат за подобни инициативи. Вчера по обед бе организиран търг с вещи на участници в паметната среща, организиран от Fibank, а Димитър Бербатов намаза кюлче злато от томболата в Тhe Residence Exclusive Club. Нападателят на ПАОК събра точките и в мрежата. Там той изненада феновете си, като пусна директно видео от телефона си, което показа минутите преди началото на срещата на стадион "Васил Левски". За секунди Митко привлече над 5000 души, които станаха свидетели на уникалните кадри от кухнята на великата среща.

След това дойде и време за голямото шоу на стадион "Васил Левски". Точките в ложата обраха трите най-скъпи жени за Камата - съпругата Марияна и щерките Мика и Христина.

"Най-добрият татко. Показа ми правилния път в живота. Стараем се да вървим по него, да вземаме добри решения", заяви Мика.

"Аз му казах да направи мача в България. Това тук ще донесе голяма тръпка в сърцето. Благодаря му за всичко това, което е направил. Голям шок е за нас, че толкова хора са дошли заради него. Първо сватби, после ще дойдат децата", продължи тя. "Трудно е да си дъщеря на Ицо, но е много хубаво. Тати е най-добрият на света. Обичам го. Като падаше, аз плачех, той казваше, че нарочно го е правил. Дори на "Не се сърди човече" не губи", допълни я Христина. "За мен също е най-добрият. Преди всичко неговият талант. Ние се подкрепяхме като семейство. Не беше лесно да се съберем, но Ицо компенсираше, когато беше свободен. Победа за Стоичков!", заяви половинката му Марияна.

Гостите в ложата и участниците в мача също не спестиха суперлативите си към Камата. "Уникалното при Христо е непримиримостта, духът на шампиона. Това е нужното да се вдигнеш. Лидерът е за това. Всички български младежи имат нужда от модели, на които да подражават", заяви министърът на спорта Красен Кралев.

"Случи се. Ицо успя да покани и да дойдат много звезди. Дано хората останат доволни. Много са спомените с Ицо. Важно е, че сме тук и ще участваме в това шоу", коментира Емил Костадинов. "Дано стане хубав спектакъл. Ицо ще напълни стадиона още един път. Дано националният отбор да събере толкова хора като него. Ще видите дали сме във форма", пожела си бившият национал Ивайло Йорданов.

"Единственият човек в тази страна, който може да събере елита от преди 20 години, в която и да е област, това е Христо. Този празник е за хората. От много години сме приятели. Ако кажа от колко години, хората ще помислят, че съм одъртял много. Той започва да става все по-добър, откакто стана на 50 (б.р. смее се). Затворен е, лесно раним е. Многократно е нараняван, с повод и без повод. Той е национално богатство. Едно време ние като играхме, се избивахме. Но след мачовете ядяхме заедно. Никога не сме изпитвали вражда, неприязън. Играехме заедно в националния отбор. Дано скоро стадионът се напълни. Сега ще пооправя съставите, да видя дали треньорите не са объркали съставите", обяви стилно Наско Сираков.

"Няма мач със Стоичков, който да не помня. Просто винаги печелех. За мен е чест да съм тук", каза един от най-личните гости в мача Паоло Малдини.

Дъждът свали цените на черно

Здрава "черна борса" за билети се въртеше буквално минути до началото на мача снощи.

Групички от младежи се разхождаха около националния стадион в опит да продадат последните пропуски, с които се бяха запасили. Цените вървяха между 40 и 100 лева, въпреки че до онзи ден те бяха стигнали цена от 500. Вероятно тарикатите са намалили цените заради дъжда, който се изсипа над столицата вчера.

Натрапници пък се настаниха най-нахално в журналистическата ложа на "Васил Левски". Авантаджиите бяха настанени от организаторите на стълбите между банките. Иначе стадионът започна да се пълни още от 18,00 часа.

Лечков му даде 8 кила череши

Христо Стоичков се уреди с осем килограма череши на официалната вечеря преди юбилейния мач. Подари му ги Йордан Лечков. "Здравословна храна, плюс това сезонна в момента. Не знам днес, до края на мача, някой може и теле да му подари. Той си има всичко. Затова му донесох и череши, защото череши няма. Сливенско производство, дълбоката провинция", обясни Лечков. "Той е един добър човек, едно добро сърце. Казах, че всички ние имаме две лица, но човек, когато е успял и е толкова известен, понякога е крив, не е приятен за запалянковци, за околни", добави Лечков.

Изненадаха го с уникален екип

Стилна вечеря за ресторант даде сили на част от 150 гости на Камата за денс маратон във ВИП зоната на столичното заведение "Маскара". Звездите пристигнаха около 01,00 ч, а Стоичков си позволи да дойде половин час по-късно. Масаро, Бакеро и Лапорта се оказаха най-жадните за купон. След тях се появиха съотборниците му от "Чикаго", Новак и Гутиерес дойдоха малко след Камата. Легендите доведоха и своите половинки. Стоичков бе в компанията на съпругата си Марияна, двете им дъщери Мика и Христина, както и кандидат-зетьовете - Рамадан и Лука. Едри гардове се погрижиха гостите да могат спокойно да се наслаждават на музиката и държаха навлеците далеч от тях. Служителите на дискотеката бяха наели допълнителна охрана.

Към 02,30 ч Стоичков грабна микрофона и поздрави своите гости на испански език. А след това бе изненадан с уникална фланелка. Едната й половина бе в цветовете на "Барселона", а другата на ЦСКА. Вместо любимата му осмица на гърба обаче стоеше номер 4. Стоичков игра веднъж с него срещу "Левски". Това става на 7 април 1990 г. Преди това Камата се превръща в единствения играч на "червените", вкарал четири на "сините".

Ицо напълно "Дондуков" 2 със злато

Гостува ми жива легенда, изчетка го Плевнелиев

Сградата на Президентството едва ли помни събрани накуп толкова златни медалисти, похвали се легендата Христо Стоичков при посещението си на "Дондуков" 2 часове преди бенефиса си на "Васил Левски".

Юбилярят беше награден от Росен Плевнелиев с почетния знак на президента на Република България в Гербовата зала на институцията. Ицо беше придружен от цяла кохорта бивши величия, сред които бяха и представителите на златното българско поколение от 90-те години, в лицето на Наско Сираков, Даниел Боримиров и Бончо Генчев. Компания им правеше част от Дрийм тима на "Барселона" от 90-те - Хосе-Мария Бакеро, Чики Бегиристайн, Серхи Бархуан, Георге Хаджи, Джика Попеску, големият му приятел от "Парма" Антонио Бенариво, а също бивши негови противници от терена - Даниеле Масаро, Игор Беланов и други. Присъствие отбеляза и бившият президент на "Барселона" Жоан Лапорта и явно това беше причината на церемонията да няма представители на сегашното ръководство на клуба.

"Днес тук е истинска жива легенда, която ни кара да се чувстваме горди, че сме българи - заяви Плевнелиев. - Името му респектира целия свят и отваря врати навсякъде по планетата. Този почетен знак е за неговия изключителен принос към България и българския спорт, за социалната му ангажираност, както и за 50-годишния му юбилей." Силно развълнуван, Стоичков му отвърна: "Господин президент, Вие сте посрещали тук всякакви хора, но за пръв път в тази зала има толкова злато", имайки предвид многобройните титли и успехи на присъстващите бивши футболисти.

Служителките в Президентството трескаво се бяха подготвили за многобройното присъствие на футболни величия със снимки за автографи. За тяхно съжаление един от силно най-очакваните - секссимволът Паоло Малдини, не дойде.

Бала с лека катастрофа

Красимир Балъков претърпя лека катастрофа часове преди бенефиса на Христо Стоичков. Инцидентът е станал в столичния квартал "Дианабад", срещу поликлиниката. Там Балъков, който кара черен мерцедес, беше забърсал сребрист автомобил с монтанска регистрация, разкри "Канал 3". След катастрофата руса девойка се суетеше около колата. Двамата явно се разбраха и размениха координати. Не е ясно дали Балъков не е почерпил девойчето с покана за бенефиса на Стоичков, за който от месеци няма нито места в ложата, нито билети.

Подгряха с гурме и рулетка

Христо Стоичков не остави гостите си и за минута да скучаят по време на престоя си в София. Камата бе повече от отличен домакин. Той се постара гостите му да похапнат добре преди срещата снощи с изискан гурме обед. Ицо бе избрал в менюто любими ястия - салата с гъши дроб, говежди стек на барбекю, свинско пата негра, паста със слипър лобстер и филе от див лаврак на бели въглища. Естествено за допълнително настроение имаше и жива музика. Ден по-рано пък Хосе-Мари Бакеро пробва късмета си на рулетка заедно с Даниеле Масаро. Стоичков ги заведе да посетят спортен бар "Ефбет" в Люлин.

Той е образец и емблема, четкат го президенти

Президентите на България Георги Първанов и Петър Стоянов поздравиха специално Христо Стоичков преди юбилея. Те бяха специални гости на събитието снощи и преди срещата посетиха студиото на BTV Action, която излъчи двубоя. "Стоичков е голям българин, блестящ спортист. Голям родолюбец. Това е един човек - образец на нашето съвремие. Христо беше и е един брилянтен футболист, но и отборен играч. Той е единица мярка за патриотизъм. Освен това е изключителен приятел. И в огъня ще влезе за теб. Били сме заедно на терена. Помня един благотворителен мач. Той е пример, образец за млади и стари", заяви Първанов. Колегата му Петър Стоянов добави, че Ицо има изключителен характер. "Имаме много таланти, но нямаме характери. Той е емблематичен цесекар. Но заради таланта му е емблема на цяла България. И фенове на "Левски", пловдивските "Ботев" и "Локо" ще са тук", добави Стоянов.

Двамата президенти се обединиха, че най-големият му двубой е срещу Германия в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай