Стоичков подаде, Бербатов удвои

Стоичков подаде, Бербатов удвои | StandartNews.com

Бербатов отбелязва феноменален втори гол в 43-тата минута на легендарното дерби! Така тимът на Стоичков вече води с 2:0 срещу този на световните звезди. 

Мартин Петров от воле вкара за 3:0 в 52-ата минута, след отлична асистенция на Бербатов.

Във второто полувреме в отбора на Стоичков са голяма част от съотборниците му в дрийм тийма на Барселона. В първите му минути Камата излезе на терена с оранжeва тениска, в чест на легендарния му треньор Йохан Кройф.

Публиката е във възторг от случващото се на стадиона, а обилният дъжд по никакъв начин не пречи за хилядите фенове.

На стадион "Васил Левски" кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчиха награда на легендата Стоичков и си направиха няколко селфита с него по време на почивката.

Под проливния дъжд Орлин Горанов и Аделина Кънева изпълняват песен, посветена на Христо Стоичков

В пълвото полувреме фантастичен гол на Красимир Балъков даде аванс на "белите". Магическият халф направо разстреля Хорхе Кампос от 17 метра, като топката се удари в горната греда и влезе в мрежата за 1:0.

Пред препълнените с над 42 000 зрители трибуни на стадион "Васил Левски", историческият за България юбилеен мач по случай 50 години Христо Стоичков започна с десетки гайдари, които влязоха на терена и подканиха световните звезди с българската музика.

Междувременно Димитър Бербатов събра близо 10000 зрители на страницата си във фейсбук с живото предаване на срещата. Нападателят на ПАОК предаваше на живо в социалните мрежи както от автобуса на звездите, така и от представянето на двата тима. Бербатов остави телефона малко след първия гол и влезе на терена да смени Наско Сираков.

В 15-ата минута Йохан Кройф бе почетен с прочутото Адажио в сол минор (Adagio In G Minor) на Томазо Албинони.

Очаква се мачът да бъде прекъснат на осем пъти, за да се отдаде почит на починалите през тази година Трифон Иванов и Йохан Кройф.

Подробности за началото на "50 години номер 8" - ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай