Софийското европейско е на „Спортна София“

Софийското европейско е на „Спортна София“ | StandartNews.com

Докато във Франция започват осминафиналите на Евро 2016, в София стартираха регионалните полуфинали на Фен Купа 2016. В тях участват най-добрите 64 отбора от София-град и София-област. Домакин на събитието е треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев. Той откри официално турнира с думите: „Пожелавам ви да имате време да гледате мачовете от Европейското и да бележите като футболистите от националните отбори".

Арена на футболните дербита са игрищата най-модерния спортен комплекс в България – „Спортна София" в столичния квартал „Зона Б5". Заедно със стратега от Мировяне на терен се появиха Владо Гаджев, братята Борислав и Радослав Цоневи, Кристиян Атанасов, Николай Куцеров, Цветан Зарев и Красимир Петров. Те зарадваха участниците и посетителите със снимки и автографи и се включиха в демонстративно дерби по случай откриването. Шоу мачът противопостави сборен тим от бивши и настоящи играчи на Левски Сф и миналогодишните национални шампиони на Фен Купа – „Каталунците Кирчево". Срещата беше много оспорвана и, според много от гостите на терен, по-интересна от мачовете от Европейското. Противно на очакванията първото полувреме започна с мощна преса от страна на „Каталунците". Те откриха резултата с гол на острието Евгени Игнатов, който получи страхотен пас от капитана Юли Дермански. Малко преди почивката голмайсторът на тима Йосиф Шутев удвои аванса им. През втората половина, обаче, „палачинката се обърна" и футболистите на Левски рязко повишиха темпото си на игра. Ситуациите пред вратата на „Каталунците" заваляха една след друга и след няколко бързи атаки Боби Цонев реализира две красиви попадения. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 2:2 и се стигна до ролетката на дузпите. Двата тима си размениха по 5 удара от бялата точка. Левски допуснаха само една грешка, но тя се оказа фатална и загубиха срещата със 7:6.

Емоционалният заряд в срещите между полуфиналистите по нищо не отстъпва на този в демо-мача. Залогът пред момчетата е изключително висок – само един софийски отбор ще се класира за националните финали и ще продължи напред в битката за голямата награда на Фен Купа 2016 – приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков.

И въпреки че амбициите на софийските претенденти за Камп Ноу са много сериозни, това трудно може да се каже за имената им. Сред тях са: „ПФК Галонка", „Греда", „Не моа я запра", „Бензинджиите", „Джиджовица", „Седем бели коня", „ФК Куц Кон" „Малки страсти", „Малка сърна", „Весели мелодии", „Тяло пречиш ми", „Луканката на дядо", „Тролеи", „Бирените коремчета", „Кривокраки" и др.

Името на софийския шампион ще стане ясно утре (неделя, 26 юни) веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай