09:35 ч.

24.04.18

2 мин.

0

1

0

Собственикът на "Левски" оприличи инцидента на стадиона на терористичен акт

от редактор |

Собственикът на "Левски" оприличи инцидента на стадиона на терористичен акт

„Това, което се случва е ужасно и аз го оприличих на терористичен акт. Категорично този младеж не е имал намерение да уцели служител на реда. Имал е сигурна идея по някакъв начин да изрази радостта си по време на мача. Но това е инцидент, който се случва", коментира в студиото на Нова тв собственикът на „Левски" Спас Русев.


По думите му Англия, която е имала славата на страна с най-необузданите фенове, но това се е променило.


„Въпросът не е само в създаването на мерки, които биха ограничили достъпа до стадионите. Това е един възпитателен процес, в който феновете трябва да осъзнаят, че по този начин, дали ще е с факли или с димки, по никакъв начин не помагат на своя клуб, даже напротив – така му вредят", каза още Спас Русев.


„Един футболен клуб има основно два актива – представителният отбор и фенската маса. Тази игра съществува заради феновете. Ако феновете ги няма на стадиона, то може би няма да съществува и тази игра в тези мащаби", добави Русев.


И каза, че България значително изостава от Европа по инфраструктурата.


„Ние имаме изключително лоши футболни съоръжения. Даже, нашият стадион е далеч от съвременните изисквания за сигурност", поясни Спас Русев и добави, че за тези мерки за сигурност трябва да се погрижат държавата, футболния съюз и клубове.


"Инсталирането на камери за видеонаблюдение на стадионите е нещо, което може да се имплементира в рамките на една седмица", каза още собственикът на „Левски" Спас Русев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:03 · 24.04.2018
Поредна статия със зле структурирани изречения!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент