Руски ултрас предизвикал скандалите на "Локо" Пд - ЦСКА-София

Руски ултрас предизвикал скандалите на "Локо" Пд - ЦСКА-София | StandartNews.com

Тартор на фен фракция на Спартак (Москва) може да се окаже главният виновник за вчерашните ексцесии на "Лаута", омаскарили дербито между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София (0:1). Според пловдивския вестник "Марица" един от най-пострадалите след грозните сцени вчера е Максим Тук - глава на организацията със съмнителна слава "Банда Тука". Още в неделя сайтът на "червените" излезе с декларация, в която посочи фенове на московския Спартак като провокаторите баталните сцени. По-късно информацията беше потвърдена от директора на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков.

"Марица" пък информира, че въпросният Максим Тук развива телевизионен интернет канал, посветен на ултрас културата – "ТВ Около футбола". Участието му в голямото меле на "Лаута" не убегна на руските медии, като бе отразено от уебсайта fanat1c.ru. Максим Тук и неговият придружител бяха един от първите, с които нахлулите на терена фенове на ЦСКА-София влязоха в стълкновение. За присъствието на двамата извести и специален банер на "Банда Тука", опънат сред трибуна "Бесика".

Онлайн изданието "Трибуна Пловдив" пък дава още подробности около инцидентите вчера. Оттам уточняват, че Тук и още един негов сънародник опитват да излязат на пистата на стадиона малко преди края на първото полувреме. Гардовете от частната фирма, охраняваща футболния сблъсък, първоначално им отказват достъп, но двамата показват журналистически карти и съответно биват допуснати. След това единият от двамата руснаци започва да провокира гостуващата агитка с жестове. По същото време малка част от феновете, заели места на централния сектор, се приближават до огражденията и също дразнят феновете на гостите.

Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след боя между агитките. Двата отбора ще играят пред празни трибуни в следващите си два домакински мача и по този начин не се сбъднаха прогнозите за тежки санкции. Освен това смърфовете са глобени с общо 14 000 лв., а червените - с 14 300 лв. Двата домакински двубоя, които ЦСКА-София ще играе без публика, са тези срещу Септември и Берое. Наказанието на червените изтича точно преди срещата с Лудогорец за Купата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай