Румънец се огледа в поста на Люпко

Румънец се огледа в поста на Люпко | StandartNews.com

Румънец се сети късно, че може да стане треньор на "Левски". Мирча Редник обявил на "сините", че е готов да ги поеме. Постът обаче е вече зает от Люпко Петрович. Редник е бил търсен от "Герена" преди две седмици, но тогава отказал, защото имал договор с "Динамо". "Червените кучета" обаче му биха шута и назначиха на негово място Йоан Андоне. Самият Петрович пък днес бе изненадан от фен в градинката на 22 гимназия в столицата, където "Левски" по традиция почита деня на основаването си. Фен го запрегръща, а после почна да целува ръцете му. Около стотина души дойдоха да поставят венци и цветя на морената на паметното за "сините" място. Начело с Иво Тонев, Георги Иванов, играчи и треньори от първия отбор и школата.

"Феновете винаги трябва да очакват, че "Левски" ще се бори за най-призовите места и да се представи достойно във всички турнири. Да защити фланелката и да почете паметта на тези велики хора. Надяваме се всеки да се подготви психически и духовно да покаже с действията си и да зарадва хората, които обичат "Левски". Надяваме се всеки да си е направил изводите за представянето си и от юли да покаже ново лице", обявиха шефовете на клуба. Те обаче не пожелаха да разкрият как вървят преговорите с Венци Христов за новия му договор, както и тези с братята Цоневи.

Прохазка получи ваканция

от треньора на "Левски" Люпко Петрович. Роман ще пропусне последния мач от 36 кръг с "Берое", след като натрупа девет жълти картона и получи наказание от два мача. Сега халът ще може да се прибере за няколко дни в Словакия при своето семейство. Сръбският специалист решил, че Прохазка се нуждае от почивка и няма да тренира докрай със съотборниците си. Но ще го чака за лагер със "сините". Това е втора ваканция за словака за този сезон. След като през ноември той отново получи разрешение да се прибере в своята родина. Тогава отново бе с натрупани картони. Но поводът бе далеч по-важен в личен план за него. Той се ожени за Михаела в Търнава. И си спести двубой с "Локо" (Пд). Прохазка е в "Левски" от лятото на 2012 г. От почти две години той и Михаела живеят заедно в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай