Пречат на "Левски", а забравят "Юнак"

Пречат на "Левски", а забравят "Юнак" | StandartNews.com

Привърженици на "Левски" продължават да негодуват от необоснованите претенции към стадион "Георги Аспарухов" от страна на областната управа на София. Според губернатора Николай Пехливанов клубът ползва неправомерно базата, защото няма договор и не плаща наем.

В миналия брой на "Стандарт" бившият конституционен съдия Георги Марков обясни, че стадионът е даден на "Левски" за вечни времена и безвъзмездното му ползване не подлежи на коментар. "Всичко, касаещо стадиона, е уредено в тристранно споразумение - между клуба, държавата и общината", увери и бившият кмет на София Стефан Софиянски. Днес даваме думата и на други известни почитатели на "сините".

* * * * *

Много е тъпо всичко това, което се случва около стадион „Георги Аспарухов" и любимия ми „Левски". В последните дни следя с интерес коментарите на хората във „Фейсбук" по тази тема.

Има много които се избухват и хвърлят обвинение към клуба, други пък го бранят, разделени са. Ситуацията е все едно хвърляш акита към вентилатор.

Прави ми впечатление, че материалът за „Герена" е само в едната посока – „Левски" е виновен. А защо нищо не се споменава за отнетия ни стадион „Юнак" в центъра на София, или пък терена в кв. „Иван Вазов"? Кой и защо сега се сети за тези договорки? Дълга история от която се вадят само негативите.

Истината е, че държавата трябва да е по-строга към всички от „Лудогорец" до „Калиакра". Сега се опитват да вкарат смут и напрежение в „Левски", вместо клубът да върви напред. С нефутболни средства пречат на „синия" клуба да се развива. Вкарва се напрежение и раздразнение у феновете. Отново влизаме в дълбока помийна яма.

Имаме си симпатичен треньор, футболистите започнаха да играят и в 90-ата минута някой се сети за базата. Нелеп удар под кръста. Лошото е, че възела се заплита още повече. Стадион „Георги Аспарухов" не може да бъде взет. Той е създаден от феновете на „Левски" за „Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай