17:45 ч.

31.01.17

3 мин.

0

2

0

Отлагат общото събрание в "Левски"

от редактор |

Отлагат общото събрание в "Левски"

Общото събрание на „Левски" ще бъде отложено от 3 за 20 февруари поради липса на кворум, заяви пред „Дарик радио" мажоритарният собственик Спас Русев. „Може би ще бъде отложено за следващата дата, защото една дълго планирана среща в Швейцария най-накрая е потвърдена за 3 февруари. Всички необходими мерки относно ангажиране на зала са предприети", поясни той.


Босът коментира и ситуацията около клуба и своето виждане за бъдещето му.


„Искаме нов спонсор за „Левски", но какво предлагаме на тези спонсори, дето ги търсим – празни стадиони и негативни коментари в медиите, коментира Русев. - Аз три пъти отблъсквам покани от „Хуауей", защото какво да им покажа – 300 души на стадиона. И те как да станат мегаспонсор? Феновете с техните претенции не помагат на процеса. Освен „Левски", аз подкрепям и „Челси", където имам 2 места, за които плащам по около 14 000 паунда на година. Този сезон съм бил само на 2 мача, но си пазя местата, защото това е моята подкрепа и лоялност към клуба. Ако не мога да отида - давам на мои приятели. Тук тази култура я няма. Тук се чака някой да изсипе торбата с парите. Футболът е бизнес, и ако клубът не намери формулата да се самоиздържа - не аз да печеля, а клубът да се чувства комфортно, е обречен."


Собственикът отдели време и за стадиона. „Имаме нужда и от табло, и от козирка, но също така питам: построяването на козирка ще струва още около 3-4 милиона – искат ли феновете да увеличим дълговете? Или по-добре да намерим формула, по която да се случат нещата и да бъдем в добро финансово състояние. Аз го обещавх веднъж това за таблото и козирката, но после беше направен дю дилиджънс (финансова ревизия, б.р.). Човек може да обяви някакви приоритети, но в хода на нещата ги преподрежда – кое да е първо, което второ и трето. Не съм се отказал, но по-важното при това преподреждане е да имаме нов стадион. Клубът е голям колкото е голям бюджетът му, а той – колкото клубът е способен да генерира средства."


Русев изрази мнение и за отбора. „Това, което Топузаков е поискал – той е удовлетворен. Доволен съм от треньорския екип – от начина, по който се отнася към работата си. Надявам се това да е звездният миг на Топузаков, който дълги години беше помощник. Целта пред отбора е влизане в групите на Лига Европа. В Англия има няколко велики клубове, но само един от тях става шампион. „Левски" ще стане един път шампион, друг път – не, но важното е дали генерира средства. В момента малко говорим за финанси, а говорим за това дали ще станем шампиони, но клубът трябва да се преструктурира. Успехите в „Лудогорец" не се дължат само не само в това че Домусчиев дава пари, а в това, че е преструктурирал клуба и се упрвалвява от интелигентни хора. Тяхното присъствие е мотивацията да вложиш пари в клуба. При некомпетентни хора в управлението няма мотив да изсипваш пари и да купуваш пари. Основен приоритет при нас ще е детско-юношеската школа."


Русев завърши с оптимизъм. „Не гледам на "Левски" като към нещо, което ще ме легитимира пред обществото. Той е по-скоро бреме, отколкото да ти носи позитиви. Тежко бреме! И кауза, и иска себераздаване, компромиси и търпение, за да се случат нещата. Но "Левски" винаги е съществувал и винаги е бил на върха", обясни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

gogo · 16:57 · 03.02.2017
"лесни е бреме" мдаа, бреме за цялата нация.
Тъпак · 01:05 · 01.02.2017
Работата на мениджъра е точно тая - да направи така че да накара хората да напълнят стадионите и да подкрепят отбора. Ма ти явно не си никакъв мениджър. Ти си шофьор от УБОто който е поставен да бъде мениджър.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент