МВР и ММС борят футболните хулигани с обща стратегия

МВР и ММС борят футболните хулигани с обща стратегия | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на СДВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР Антон Златанов проведоха работна среща. Темата на разговора бе изготвянето на обща стратегия между МВР и ММС срещу вандализма по време на футболни мачове.

Спортният министър и представителите на МВР бяха категорични, че затварянето на стадиони и лишаването от домакинства на футболни клубове не е решението на проблема с футболното хулиганство, което води до тежки инциденти.

Първата крачка, която ще бъде предприета е, че МВР ще изготви препоръки към ММС, които ще осигурят засилване на контрола на достъпа и персонализация на лицата, които имат достъп до футболните събития. Следващата стъпка, която цели да осигури спокойствието на стадионите, ще бъде организирането на работна група между представители на МВР, ММС, БФС и двете парламентарни комисии – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Целта на работната група ще бъде изработване на ефективни законодателни промени, които да доведат до засилване на личната отговорност. Ще бъдат изготвени промени в Наредбата за лицензиране на стадионите и спортните съоръжения и в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Първата стъпка, около която се обединиха МВР и ММС, е Националният стадион "Васил Левски" да бъде оборудван изцяло със система за контрол на достъпа, за да може да поеме основните рискови футболни срещи.

Първата работна среща между, МВР, ММС, БФС и представители на двете парламентарни комисии ще се проведе утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай