Морална победа за "Левски" след 0:0 с "Лудогорец"

Морална победа за "Левски" след 0:0 с "Лудогорец" | StandartNews.com

Отборите на Левски и Лудогорец изиграха много драматичен сблъсък в отложен мач от първия кръг на Първа лига. Пред препълнените трибуни на "Георги Аспарухов" двата тима не успяха да си отбележат гол, като завършиха 0:0.

"Сините" вдъхновени от своите фантастични фенове успяха да задържат в четвърти пореден мач вратата си суха, въпреки че капитанът Божидар Митрев бе изгонен още в 36-ата минута. 26-кратните шампиони на България играха 45 минути с човек по-малко, тъй като в 80-ата минута Сисиньо също бе пратен под душовете с директен червен картон.

Равенството завърза още повече първенството, като големият победител тази вечер бе ЦСКА-София, който остана на върха с 16 точки. Тимът на Димитър Димитров-Херо е втори с 15 точки, докато играчите на Делио Роси вече са трети с 14 точки.

Трибуните на стадион "Георги Аспарухов" бяха толкова пълни за първи път от над 13 месеца, когато привържениците подкрепяха отбора си срещу Марибор (1:1) в Лига Европа.

Така "Левски" продължава без допуснат гол при Делио Роси, но не и със 100-процентов успех от победи. "Лудогорец" пък допусна трето равенство от началото на сезона и за първи път не успя да победи като гост този сезон, но продължава без загуба. Равенството обаче беше в полза на ЦСКА, който остана на върха след тази развръзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай