Люксембург загрява за България с купон

Люксембург загрява за България с купон | StandartNews.com

Националите на Люксембург пристигнаха в България в настроение за купон. Футболистите вдигнаха парти в чест на рождения ден на капитана Марио Мутш, който стана на 32 в събота. Играчите прекараха цял ден по летищата, докато стигнат до родната София и партито им дойде като добра почивка след изтощителното пътуване.

Аутсайдерите в нашата група излетяха от Рига, където играха приятелски мач срещу Латвия, загубен с 1:3, и кацнаха във Франкфурт. От там хванаха полета за българската столица. "Казах на момчетата да се успокоят и че ще говоря с щаба да организираме купон, с който да почетем нашия капитан", призна селекционерът на Люксембург Люк Холц, който остана позивитен след неприятната загуба. В същото време самият рожденик се изпъчи, че той и съотборниците му могат да измъкнат нещо от мача срещу "лъвовете".

"Познавам българите отлично. Спомням си мачовете през 2005 г. Тогава за тях игра Бербатов, който ни съсипа. Сега обаче него го няма, а за тези 10 години ние вдигнахме нивото. Ще има сериозен натиск срещу нас и на терена, и на трибуните. Ако изберем правилната дефанзивна тактика, можем да се доберем до нещо", отсече Мутш.

Мачът между България и Люксембург е във вторник на националния стадион "Васил Левски", а началният час е 21,45 ч.

Петев: Японският шамар още ми пари

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев призна, че още сънува кошмари от фиаското в Япония. Той каза това вчера на брифинг преди мача срещу Люксембург утре от световните квалификации. "На мен лично ми пари шамарът от Япония. Сами знаете защо. Надявам се да сме взели добра поука и това да проличи още във вторник. Не, аз съм човек, който много трудно се предава. Дълго време ще ни стои като обеца на ухото. Националният отбор е чест, отговорност. Гледаме напред вече", заяви Петев.

"Това не е Люксембург, което и било преди 10 или 14 години. Днешно време няма чак такива изявени аутсайдери. Отбор, който е вдигнал в пъти нивото. Трябва да излезем и да покажем, че сме тимът, който по-силно иска победата. Всяка една квалификация е сама са себе си. Във вторник ще видим дали съм направил правилния избор. За момента всичко е спокойно. Единственото нещо, което ние трябва да направим, е да играем на ниво и да побеждаваме, за да се върнат хората. Искам във вторник да играем добре и да победим", заяви Петев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай