"Лудогорец" ще бие "Звезда" в Белград

"Лудогорец" ще бие "Звезда" в Белград | StandartNews.com

„Лудогорец" може да бие „Цървена звезда" като гост и да се класира за плейофите в Шампионската лига, категоричен беше собственикът на разградчани Кирил Домусчиев след 2:2 като домакини в първия мач. Шампионите повториха представянето на „Левски" срещу „Марибор" преди седмица - те на практика изпуснаха победата, след като доминираха, особено през първото полувреме.

„В тази фаза на турнира няма лесни мачове, коментира Домусчиев. - Напълно е възможно „Лудогорец" да победи в Белград. Но футболистите трябва повече да вкарват и по-малко да допускат. Питайте треньора защо се получи така играта, не ми задавайте на мен спортно-технически въпроси. „Лудогорец" отива да победи „Цървена звезда" - това е напълно възможно!" Оптимизмът на президента беше подхранен от добрата игра на българския шампион, който до почивката срази съперника си, но се прибра в съблекалните само с 1:0, с гол на Джонатан Кафу.

През второто полувреме обаче, типично по български, „Лудогорец" допусна обрат след попадения на Александар Катай и Гелор Канга. Накрая Клаудиу Кешеру осигури равенството.
Треньорът Георги Дерменджиев също изрази оптимизъм. „Отборът е много добър и може да преодолее „Звезда", обясни той. - Обратът след почивката беше заради наши грешки. Стъписахме се след почивката, заиграхме индивидуално и оттам дойдоха и други грешки. Но мисля, че ние стояхме по-добре на терена. Имахме ситуации, в които можехме да отбележим, но футболът се играе на голове. Мачът не е завършил, има още 90 минути.

Отиваме в Белград да играем такъв футбол, че да се класираме. Естествено, че съм оптимист. Както тук ни вкараха 2 гола, така и ние можем да вкараме 2 или 3. Направихме толкова много ситуации, а „Звезда" игра затворено, чакаха, ние сбъркахме и допуснахме", обясни в свой стил и пестеливо на думи Дерменджиев.
Реваншът на „Мала Маракана" е след седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай