Лудогорец победи Етър с минималното 1:0

Лудогорец победи Етър с минималното 1:0 | StandartNews.com

Шампионът Лудогорец стартира новото първенство с икономична победа с 1:0 над Етър от Велико Търново. Единствения гол вкара за домакините Вандерсон още в 3-ата минута. Гостите от Велико Търново през цялата среща така и не успяха да застрашат вратаря Ренан и трябва да са доволни от минималното поражение.

Лудогорец откри резултата още преди да изтече 3-ата минута на мача след грешка на гостите при изнасянето на топката. Иван Скерлев подаде към вратаря си Христо Иванов, топката беше отнета от Лукас Саша и подадена към Вандерсон, който по диагонала не остави шансове за неособено високия вратар на гостите- 1:0.

В 10-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като изпълниха свободен удар. Топката беше върната на 20-ия метър, откъдето Натанаел стреля. Кълбото се спря в купчина от играчи и вероятно в ръката на Венцислав Василев, но съдията Никола Попов прецени, че няма да дава дузпа.

В следващите 7-8 минути домакините можеха да вкарат и втори гол, но на два пъти се разминаха с чудесни ситуации благодарение на неконцентрираната игра на Марселиньо и Мисиджан. Особено фрапиращ беше този на холандеца, който от 6-7 метра прати топката в аут. До края на първото полувреме по подобен начин с гола се размина и Клаудиу Кешерю.

Защитникът Козмин Моци също можеше да вкара в 51-ата минута след пас на Натанаел. Той остана реално сам, но Скерлев притича и блокира удара му за радост на вратаря Иванов. В следващите 10 минути имаше нови две добри възможности за Вандерсон, при които обаче топката не намери целта.

В 82-ата минута гостите изпълниха два поредни свободни удара, като претендираха и за неотсъдена игра с ръка на Лукас Саша на стената, но съдията Попов не реагира на това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай