"Лудогорец" капарира титлата

"Лудогорец" капарира титлата | StandartNews.com

"Лудогорец" спечели дербито с "Левски" с 2:1 след обрат с късни голове. Загубата на "сините" ги отдалечи на 9 т. разлика от първото място и интригата в първенството угасна в зимните студове по средата на сезона. Пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев, на треньора на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо и на безработния Вили Вуцов двата отбора направиха добър мач по българските стандарти. Завръзката дойде още в 6-ата минута, когато Бабатунде Адениджи, очевидно критикуван за пропуските срещу "Локо" Пд, избухна. Той проби по левия фланг, мина като на шега покрай Козмин Моци и изненада Владислав Стоянов с удар в близкия ъгъл - 0:1. А малко по-късно съдията Станислав Тодоров отмени втори гол на "Левски" за засада на Аниете.

След което "Лудогорец" взе инициативата, а Марселиньо, завърнал се след лечение, се превърна в героя на вечерта. Първо Джонатан Кафу удари гредата, а после Боян Йоргачевич извади удар с глава на Светльо Дяков. Именно удари с глава, и то в един и същ ъгъл след бразилски комбинации, осигуриха обрата. Първо Вандерсон матира Йоргачевич след центриране на Натанаел. А 9 минути преди края Вандерсон качи топката на Марселиньо от статично положение. Точката на спора беше сложена с блестящото спасяване от Стоянов на удара на Адениджи в горния десен ъгъл.

В класирането "Лудогорец" вече има девет точки аванс пред "Левски".

Феновете в Разград почетоха загиналите в самолетната катастрофа. Както е известно почти целият отбор на "Чапекоензе" бе на борда на падналата машина в Колумбия. Привържениците вдигнаха плакати.

Топчо: Оттук-нататък, само победи

Елин Топузаков съжали за загубата. "Имахме ситуации, в които можехме да удвоим резултата и можем да съжаляваме, че не си тръгнахме с точка, или 3, заяви треньорът на "Левски". - Двете поредни загуби сигурно ще се отразят на играчите, но следващият мач чука на вратата и ние, треньорите, трябва да се погрижим това да не се случва. "Левски" винаги се е борил докрай. Рецептата е само победи оттук-нататък", пожела си Топузаков.
Георги Дерменджиев си пожела "Лудогорец" да не се отпуска от солидния аванс. "Девет точки осигуряват добър комфорт за нас, но носят и много отговорност, защото трябва да продължим по същия начин, обясни треньорът. - Девет победи – ще направим всичко, за да продължи тази победна серия. Играчите не са свикнали да играят при такива температури и се притеснявах. Състоянието на Кафу (напусна с куцане, б.р.) не е тежко", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай