"Левски" продаде Мапуку за 500 000 евро

"Левски" продаде Мапуку за 500 000 евро | StandartNews.com

Жуниор Мапуку официално вече не е собственост на "Левски". Конгоанецът подписа с втородивизионния китайски отбор "Шъдзячуан Евър Брайт". "Черната сила" премина медицински прегледи във вторник, а трансферът бе обявен в сряда. Договорът е за 2+1 години като "сините" ще получат 500 000 евро. Мапуку използва личния си профил в социалната мрежа "Инстаграм", за да се сбогува с 26-кратните шампиони на България. Той благодари лично на всеки един от хората, замесени в трансфера му на "Герена" - мениджъра си Майез Мустафа, Николай Митов, Асен Букарев, Даниел Боримиров, Красимир Иванов и Спас Русев, като не забрави да отдаде дължимото и на вярната публика. "САМО ЛЕВСКИ. Голям поклон пред Вас и продължавайте да подкрепяте отбора", завърши нападателят.

Същевременно от "Левски" обявиха, че отварят Сектор „Б" за предстоящото днес официално представяне на отбора за пролетния дял от първенството. Символичната церемония ще се състои 15 минути преди началото на приятелския мач срещу "Сливнишки герой". Двубоят е с начален час 17,30 като входът е свободен. Зa представителите на медиите е осигурен достъп до Сектор „А" на съоръжението.

В същото време Хеан Деса все още не може да продължи кариерата си в новия си клуб "Спорт Уанкайо" в родината си Перу, информира местното издание "El Bocon". Причината е, че шефовете на тима още не са получи международния трансферен сертификат на футболиста, който подписа двегодишен договор с "Левски" през лятото на 2016 година. Деса обаче бе изгонен от "сините", тъй като отказа да се върне за зимната подготовка на "сините", а те го дадоха на ФИФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай