Левски организира честване на юбилея на Гунди

Левски организира честване на юбилея на Гунди | StandartNews.com

Ръководството на Левски ще даде по 1 лев от билетите от домакинските срещи с Лудогорец, ЦСКА и Верея за 75-годишнината от рождението на легендарния футболист на "сините" - Георги Аспарухов. Празникът ще бъде на 4 май по време на домакинския мач на Ботев (Пловдив) за родния елит.

"Мачът за първенство на 4 май 2018 г. срещу Ботев Пловдив ще бъде специален за клуба ни и всички вас, защото в този ден се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, при това с мач срещу единствения друг клуб, за който той е играл в кариерата си. Искаме да ви поканим на нов голям левскарски празник, с който достойно да отбележим юбилея от рождението на Гунди и да поставим начало на честванията. Тези чествания ще продължат с различни инициативи, най-важната от които е възстановяването на турнира за купата "Георги Аспарухов" с мач срещу авторитетен съперник. През следващата седмица ще бъдат огласени подробности за планирания левскарски празник, който да почете най-голямата ни легенда.

Ръководството на клуба взе решение да отдели по 1 лев от приходите от всеки билет в предстоящите домакински мачове за първенството и купата съответно изминалия с Лудогорец, предстоящия с Верея и този с ЦСКА, които да вложим в хореографията и подготовката на празненствата в мача срещу Ботев (Пловдив). Така ще продължим традицията от честванията на стогодишния юбилей и 50 години от първия мач на Левски в европейските турнири, за които левскарската общност имаше огромен принос. Набраните средства ще позволят да направим още по-добър празник, такъв, какъвто паметта и името на Гунди заслужават. Използваме повода, за да поканим на този мач и привържениците на Ботев (Пловдив) с надеждата, че ще бъдат достойни участници и ще допринесат да бъде почетен достойно най-големият български футболист", съобщават "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай