Категорична победа за "Левски" с 3:1

Категорична победа за "Левски" с 3:1  | StandartNews.com

Отборите на "Левски" и "Септември" (София) играят при резултат 3:1 в първа контрола на двата тима в Правец. Венци Христов даде аванс на "сините" в 7-ата минута с точно изпълнена дузпа. Нападателят, който вече играе с №10, а не с № 91, както пролетта, прати топката в десния долен ъгъл. Резервата Петър Тончев изравни в 57-ата минута. Станислав Иванов в 65-ата минута върна преднината на "Левски". Бабатунде в 88-ата минута се разписа за 3:1.

Сръбският специалист Люпко Петрович заложи на тактическа постройка 4-2-3-1, като в тима личаха имената на две от новите попълнения. Централният бранител Димитър Пиргов и Хеан Деса, който стартира на фланга. Талантът на "сините" Божидар Краев започна на позицията на атакуващ полузащитник, точно зад голмайстора Венцислав Христов.
"Левски" започна много активно, като страхотна атака между Краев, Минев и Христов завърши с нарушение на Мариан Димитров срещу капитана на "сините" и Николай Йорданов показа бялата точка.

Последва нов пропуск на Христов няколко минути след това, съобщава Спортал.

В 22-ата минута Даниел Пехливанов пропусна дузпа за Септември. Моментално след паузата поради топлото време, Костадинов игра с ръка в наказателното поле и Йорданов посочи отново бялата точка.
Пехливанов стреля силно и високо над вратата, като предизвика смях в около 1500 сини фенове по трибуните.

Вратарят Дебърлиев спаси с крак нов удар на Христов, а преди това защитник спря изстрел на Краев.

В 34-ата минута Христов удари горната греда на Септември, след като изпълни отлично пряк свободен удар. Буквално в последната минута с невероятен пропуск се отличи Деса. Дебютантът пропусна на празна врата от няколко метра, когато Христов след пробив му подаде. Перуанецът изигра положението изключително несериозно и направи много по-трудното, като прати топката в аут.

На почивката Петрович замени седем играчи, като остави само четиримата си защитници на терена. Младокът Станислав Иванов бе близо до гол в 47-ата минута, но Галев изби.
В 58-ата минута Септември направи добра атака, като се възползва от лошо подредената отбрана на "сините" и Петър Тончев бе изведен срещу Чворович, след което прати топката в мрежата за 1:1.

Няколко минуто по-късно "Левски" си върна преднината благодарение на своите таланти. Това се случи в 64-ата минута, когато Иво Найденов изведе Станислав Иванов, който бе точен за 2:1.

В 70-ата минута Чворович направи първото си спасяване за "сините", когато с отличен рефлекс изби удар от фаул.

Бабатунде пробва два удара встрани от вратата, Мики Орачев, Алекс Боримиров също се появиха в греда, а Станислав Иванов също пробва да се разпише за втори път, но без успех. В 88-ата минута Ивайло Найденов отне една топката, след което изведе Бабатунде, който преодоля Галев и вкара за 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай