"Каталунците" от Кирчево драха гърла за ПСЖ в Париж

"Каталунците" от Кирчево драха гърла за ПСЖ в Париж | StandartNews.com

Най-големият и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в България Каменица Фен Купа вече повече от 15 години раздава незабравими футболни емоции на всички фенове. Безспорно една от най-големите такива емоции е спечелването на титлата национален шампион, защото първенците имат уникалната възможност да гледат на живо дербита от световна величина. Тази година не е изключение и златните медалисти от сезон 2017 пожелаха да посетят мач на ПСЖ. И ето че няколко месеца по-късно, момчетата останаха без глас след срещата между ПСЖ и Марсилия, която се проведе снощи на стадион „Парк де Пренс" във френската столица.

Името на българските шампиони е „Каталунците Кирчево". Те вдигнаха националната Фен Купа за втори път през 2017-та, след като станаха шампиони през 2015-та и последваха Христо Стоичков зад кулисите на Барселона, където се срещнаха със звездите на клуба, начело с Лео Меси и Неймар.

„Видяхме се с Неймар в Барселона, отиваме да го навестим и в Париж!", шегуваха се българските „каталунци", преди да потеглят от летището в София. Престоят им в Париж беше изключително вълнуващ. Футболното приключение включваше разходка из френската столица с посещение на две от най-емблематичните й забележителности - Айфеловата кула и Лувъра. Кулминацията, разбира се, дойде на скамейките на стадион „Парк де Пренс", където българските шампиони се настаниха, за да наблюдават на живо „Дербито на Франция" или както го наричат местните фенове - „Льо Класик". Мачът оправда всичките им очаквания с 3 красиви гола на ПСЖ, като при всяко попадение нашите момчета се радваха повече и от французите.

„Емоцията да гледаш ПСЖ на живо и то на „Парк де Пренс" трудно може да се опише с думи. Когато публиката изригва при всеки гол сякаш кръвта ти започва да кипи, а сърцето ти напира да изскочи от гърдите. Няма такава емоция! Футболът е най-великата игра!", споделиха „Каталунците Кирчево".

Ето така националните шампиони на Фен Купа 2017 се насладиха на наградата си, а спомените от вълнуващото пътуване не само че няма да ги напуснат скоро, но и ще ги накарат отново да искат да извоюват първото място през идния сезон. Регистрациите за 16-тото издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България започват през март. Какви преживявания и награди очакват новите националните шампиони тази година, предстои да разберем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай