"Каменица Фен Купа" тръгна по вода в Русе

"Каменица Фен Купа" тръгна по вода в Русе | StandartNews.com

Днес на изкуствения терен на стадион „Дунав" в Русе стартира третият за 2017 г. регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа. Участници в него са 32 тима от региона, преминали успешно през предварителните квалификации. 18 от тях са от града домакин, 7са от Разград, 3 от Силистра и 4 от Търговище .Началото на турнира беше предвидено за 11:00ч. тази сутрин, но заради проливните дъждове организаторите бяха принудени да отложат дербитата. В крайна сметка мачоветестартираха „по вода" в 15:00ч., а час по-късно се състоя и официалното откриване.

Кметът на Русе Пламен Стоилов лично посрещна полуфиналистите и им пожела успех в предстоящите двубои. „Kamenitza Фен Купа отново е в Русе и това е един прекрасен футболен празник. Русе безспорно е един от най-футболните градове в България. Доказваме го всеки път с по над 10 000 посетители на стадиона, когато има мач на Дунав. Доказваме го и с огромния интерес на гражданите към Фен Купа и всички посетители, които са тук днес.", сподели Стоилов по време на откриването.

Той беше придружен от зам. кмета по „Хуманитарни дейности" Иван Григоров, председателя на общинския съвет Христо Белоев, изпълнителния директор на агенцията по заетостта Драгомир Николов, президентът на ФК „Дунав" Симеон Симеонов и най-добрия български борец за всички времена Валентин Йорданов. Както винаги, футболните дербита предизвикаха голям интерес от страна на жителите на Русе. Стотици фенове от града и региона дойдоха, за да подкрепят любимите си тимове и да се потопят в неповторимата атмосфера на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Утре също ни очаква едно специално дерби между фен клубовете на Дунав Русе и Астън Вила. То ще се проведе точно преди заключителния мач от регионалните полуфинали.

Това е безпрецедентно събитие в 15-годишната история на Фен Купа и със сигурност ще се превърне в една от основните атракции на деня.Разбира се, с най-голям заряд ще бъде придружен финалният мач, който ще стартира в 13:15ч. в неделя. Веднага след края му регионалните шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище ще бъдат наградени на специална церемония

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай