Ивелин Попов изравни Зума

Ивелин Попов изравни Зума  | StandartNews.com

Най-добрият футболист на България отново се казва Ивелин Попов. Звездата на Спартак (Москва) получи приза за трети пореден път, след като събра 248 точки и се нареди сред най-успешните футболисти в българския футбол.

С третото отличие той изравни Христо Бонев-Зума.

Капитанът на националния отбор стана шампион на Русия и спечели Суперкупата на Русия, като участва и в груповата фаза на Шампионската лига през изминалата година. Интересното е, че той вкара само един гол за "лъвовете" при победата с 1:0 над Саудитска Арабия в Лисабон, а за московчани не се разписа нито веднъж в 31 мача през изминалите 12 месеца. Въпреки това Попето демонстрира, че е израснал и улегнал на терена, като бе в основната на големите победи на България в световните квалификации над Холандия (2:0) и Швеция (3:2), въпреки че в петте световни квалификации през 2017 година не отбеляза гол.

Лидерът на "трикольорите" спечели 57-ата анкета "Футболист на годината", в която гласуваха 104-има спортни журналисти от 48 медии, изпреварвайки пловдивските любимци Мартин Камбуров (124 точки) и Тодор Неделев (48 точки).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай