Игра на криеница за дълговете на ЦСКА

Игра на криеница за дълговете на ЦСКА | StandartNews.com

Шефове искат фалит от юни, за да не влязат в затвора

Игра на криеница започнаха кредиторите на ЦСКА, довериха пред "Стандарт" два независими източника. Според присъстващи на заседанието в СГС, което се проведе в четвъртък следобед, няколко страни се били договорили предварително за избор на общ синдик и стратегия. Както е известно обаче, нито един от лагерите не успя да вземе надмощие. Така съдът ще назначи съдебен синдик.

Изненадващо на събранието се появил представител на "Лира", контролираният от Александър Томов бивш главен акционер при "червените". Напук на всички информации, офшорката не е отписала нито лев от близо 4,5-те милиона. Срещу идеи на бившето ръководство обаче скочили по-дребни кредитори. Те разкриха интересна подробност. Срещу решението, че ЦСКА е във фалит от 31 декември миналата година, е пусната жалба. Ищците искат злокобната дата да бъде преместена за юни тази година. Причината е елементарна - при фалит на 31 декември бившите изпълнителни директори и шефове могат да поемат към затвора, тъй като са не са уведомили навреме съответните органи и са извършвали плащания.

Други от присъстващите пък въобще нямали идеи за какво да гласуват. "Някой подготвя нещо, но още не е ясно", сподели източникът ни.

В същото време не се очакват нови драми между кредиторите поне до 5 ноември. Това е крайният срок, в който могат да бъдат предявени претенции за нови борчове на ЦСКА над очерталите се около 33 милиона. Всякакви решения преди това рискуват да привлекат жалби от новоизлюпилите се. Появата на такива също стряска. "Бивши ръководители, които притежават печати, в последния момент могат да изфабрикуват анекс или споразумение за комисиони", обясниха запознати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай