Хазартен бос спира фалита на ЦСКА

Хазартен бос спира фалита на ЦСКА | StandartNews.com

Шефът на "Ефбет" Цветомир Найденов поиска прекратяване на делото по обявяване на ЦСКА в несъстоятелност. Той стори това с писмо до Софийски градски съд, където се решава съдбата на "армейците". Найденов се обръща към съдията като председател на създаденото през лятото дружество ФК "ЦСКА София" АД, в чийто управителен съвет е бизнесменът Васил Божков, както и синът му Антон.

Хазартният бос е категоричен, че целта е да се оздрави сегашното дружество, за да може то да възстанови професионалния си статут. "Предлагането на оздравителна програма и продължение на дейността на клуба е в интерес както за кредиторите, така и за многобройните симпатизанти и фенове на ЦСКА. С настоящето искаме да запознаем кредиторите за сериозните си намерения и ФК "ЦСКА София" АД да финансира оздравителен план, който да бъде предложен от длъжника и синдика", завършва писмото.

"Това вече официализира инвестиционното намерение", коментира синдик Дора Милева пред "Гонг". Според нея сега топката е в съдията по делото. "Той може да ми изпрати писмото за сведение или за становище. Може да ме задължи аз да изготвя този план за оздравяване. В производството по несъстоятелност право да предлагат такъв имат синдикът, длъжникът и кредиторите, при определени условия. Съдията трябва да допусне този план, а после и кредиторите да го приемат. Процедурата е сложна", каза още Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай