Гаджев е в културен шок, признаха от "Ковънтри"

Гаджев е в културен шок, признаха от "Ковънтри" | StandartNews.com

"Гаджев е в културен шок", разкри мениджърът на "Ковънтри" Тони Моубрей за сблъсъка на халфа с футбола в Англия. "Той е изненадан от това колко много го караме да тича по време на тренировките, както и от допълнителните неща, които трябва да прави. Каза ни, че в България не се тича толкова много. Там си стоят на позицията и подават топката. Опитвам се да го накарам да разбере, че бягането е важна част от футбола тук", заяви спецът пред "Coventrytelegraph". В интервюто, посветено на бившия играч на "Левски", Моубрей не пропуска да го похвали за работната етика и желанието да се докаже на Острова.

"Той не се оплаква, когато го пращам да играе за тима до 21 год., въпреки че е национал на страната си, а в последните две години е излизал срещу тимове като Италия и футболисти като Пирло. В същото време аз го карам да рита на празен стадион срещу младежите на "Хъдърсфийлд". И той го прави. Надявам се, че това ще му донесе дивиденти. Иска ми се Гаджев да вземе участие в последните два мача от първенството, а в предсезонната подготовка и началото на следващия сезон вече да покаже класата си и да се наложи", разкри плановете си за Гаджев 52-годишният мениджър. Моубрей признава, че добрата техника, визията и възможността на Владимир да играе на няколко позиции са били причината да го привлекат преди месец.

"Той може да бележи голове. Играл е като номер 10 за предишния си тим, а когато си зад нападателя, е нормално да вкарваш. Гаджев има техниката и уменията за това. Къде ще играе зависи от трансферите, които ще направим лятото. Ако привлечем дефанзивни играчи, той ще бъде преместен в по-офанзивна роля", завърши мениджърът на "Ковънтри". 28-годишният национал стана хит преди няколко дни, когато отбеляза страхотен гол от далечно разстояние срещу младежите на "Хъдърсфийлд". Изпълнението на Владо му спечели множество суперлативи, като дори Моубрей е сред впечатлените. "Вижда се, че има техника, но не всичките му попадения ще бъдат извън наказателното. Той може да играе в близост до противниковата врата и да бележи от там", завърши бившият мениджър на "Селтик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай