Фен Купа 2017 „акостира" в Бургас с Милен Георгиев и Станчо Цонев

6 красиви гола паднаха в демо мач между ветерани на "Черноморец" и "Нефтохимик"

Фен Купа 2017 „акостира" в Бургас с Милен Георгиев и Станчо Цонев | StandartNews.com

Остава по-малко от месец до края на полуфиналната фаза на Kamenitza Фен Купа 2017. Шест регионални полуфинални кръга вече са в историята, а седмият стартира с много емоции днес на игрищата в спортен комплекс „Каменица Арена" в Бургас.

Участващите отбори са общо 32 (26 от Бургас и 6 от Ямбол). В рамките на уикенда те ще премерят сили за титлата регионален шампион, която ще осигури на първенеца място в националните финали на Фен Купа 2017. Стотици фенове от града и региона се събраха на игрищата на „Каменица Арена", за да отбележат старта на футболната фиеста и да се насладят на динамичните дербита. Сред тях имаше множество футболни ветерани, начело с легендите на „Нефтохимик" Милен Георгиев и Станчо Цонев.

Именно те дадоха официален старт на мачовете, придружени от началникът на отдел „Спорт, превенции и младежки дейности" в община Бургас Веселина Деведжиева. „На първо място – всички да сме живи и здрави. Играйте честно и нека най-добрият победи. Не е нужно да казвам, че се надявам шампионът на Бургас и Ямбол да спечели и националните финали на Фен Купа 2017. Благодаря на организаторите от „Каменица", че вече 15 години провеждат този страхотен турнир", сподели Милен Георгиев по време на откриването.

Официалното откриване беше последвано от страхотен демонстративен мач, в който един срещу друг се изправиха ветерани на „Черноморец" и „Нефтохимик". В срещата паднаха общо 6 красиви гола, а крайният резултат беше 4:2 в полза на „Нефтохимик". Милен Георгиев, както винаги, демонстрира страхотна класа и отлична форма и сякаш танцуваше по терена, докато бродираше противниковата защита. Станчо Цонев също блесна с умения още в първите минути на мача. Ветеранът на „Нефтохимик" нахлу в наказателното поле и със сигурност щеше да открие резултата ако не беше фаулиран. Това доведе до удар от бялата точка, при който Милен Георгиев хладнокръвно изпрати топката в горния ляв ъгъл за 1:0. В края на първото полувреме, обаче, ветеранът на „Черноморец" Нено Ненов изравни резултата.

Втората половина от мача започна с втори гол на Нено Ненов. Радостта на „Черноморец" не трая дълго, защото Милен Георгиев изпънамрежата им за 2:2. До края на мача във вратата на „Черноморец" се разписаха и мениджър „Събития" в „Каменица" АД Кирил Глушков и Краси Илиев.След като участниците почерпиха вдъхновение от демонстративната среща, дербитата от програмата на турнира продължиха с пълна сила. Отборите полуфиналисти са разделени в 8 групи по 4. До 22:15ч. тази вечер те ще играят в групова фаза – всеки срещу всеки, а утре турнирът

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай