Домусчиев: Кръгът "Царско село" стои зад Пенев и Сираков

Симпатизирам на "ЦСКА 1948", защото не приеха измамата на "Литекс" и Етрополе, заяви бизнесменът

Домусчиев: Кръгът "Царско село" стои зад Пенев и Сираков | StandartNews.com

Председателят на КРИБ и благодетел на "Лудогорец" Кирил Домусчиев предупреди, че шефовете на родните клубове трябва да внимават и да не позволят БФС да попадне в ръцете на кръгове по интереси. "Аз твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов, ако той се кандидатира. Другите две имена за мен са абсурдни. Това са хора, които, ако може да ми кажете в последните 7-8 години какви мениджърски функции са имали, какъв бизнес са създали или направили... Това просто е абсурдно. Просто кандидатираме някого и... Председателят на българския футбол трябва да е авторитет – това е ок. Но той трябва да има мениджърски функции, трябва да е създал нещо в живота си, да е построил. Вижте Борислав Михайлов какво направи, отсече той в интервю за "Спортал".

Тази база е изцяло негова. Той осигури финансирането, преди това осигури земята, която получихме от правителството. Факт е, че той е признат и в УЕФА, тъй като го преизбират не за първи път. Това също значи, че там хората го ценят, а там прости хора няма. Борислав Михайлов да е там сред управителите не е случайно. Не можем да го зачеркнем, защото ЦСКА не е шампион или "Левски" не е шампион, каза бизнесменът.

За тези кандидатури стои кръгът "Царско село", определени президенти на клубове. На всички им е ясно това нещо, не сме паднали от Марс. Аз съм съгласен, нека има кандидатури, но да са такива с качества. И тогава всеки един от делегатите на Конгреса на база на какво е постигнал Борислав Михайлов и какви са визиите на евентуалните кандидати. Това, че си бил добър футболист, не значи, че ще станеш добър треньор, отсече Домусчиев.

Този човек няма как да го коментирам. Аз смятам, че общо взето той разсмива медиите и от него сериозно нещо не можеш да чуеш. Типично за българския футбол е, че всеки един президент или треньор намира някъде другаде оправданията. Винаги му е виновен БФС, съдиите, виновни са му слънцето, тревата, но никога грешката или вината не е... В Испания "Барселона" и "Реал" Мадрид винаги ги обвиняват, в това, че доминират и в какви ли не прегрешения. Ние, в България, сме "Лудогорец", нормално е другите клубове или някои клубове да не им харесва, че побеждаваме и се развиваме, обяви той по адрес на нападките от страна на Венци Стефанов от "Славия". 

Завистта е нещо много типично за Балканите. Нищо не ме изненадва и не ме учудва. Има много пристрастни медии, които са свързани с даден клуб, президент или кръгове. Нормално е да се изсипва каква ли не помия върху нас, но в крайна сметка животът продължава. Ние играем, представяме се достойно в Европа. Малко български клубове са го правели в последните 20 години. Така че кучетата си лаят, керванът си върви, каза още той.

Домусчиев не подмина и темата "ЦСКА 1948": "Симпатизирам на този отбор. Това са хора като мен, които са цесекари и не могат да приемат измамата, която се направи с "Литекс", "Етрополе" и т.н., а нямат пари да си платят даже марката, която ужким спечелиха на търг. Харесвам тези ентусиасти, които с момчета като Вальо Илиев, който е израснал на "Армията", тръгнаха по законовия път нагоре. Стъпка по стъпка си вървят към елита."

"Ако аз подкрепям "ЦСКА 1948" финансово, това веднага ще се усети - и от бюджета, с който разполагат, и от спонсорите, с които работят. Във футбола ни има много интриги и е нормално, когато не приемам "ЦСКА-София" за наследник на ЦСКА, да се споменава моето име", завърши бизнесменът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай