Димитър Пенев открива Фен Купата в София

Димитър Пенев открива Фен Купата в София | StandartNews.com

Редица футболни знаменитости ще уважат софийския регионален полуфинал на Фен Купа 2016. Сред тях ще бъде треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев, който ще се изяви като патрон на битката за столичния трофей и ще открие официално турнира. Освен стратега от Мировяне на сцената ще се качат и Мечо Телкийски, Владо Гаджев и младите надежди Борислав и Радослав Цоневи.

Поради големия брой участващи отбори битката за София ще стартира още в петък (24 юни) на игрищата на най-модерния спортен комплекс „Спортна София" в столичния квартал „Зона Б5". Официалното откриване обаче е насрочено за 12:00ч. в събота (25 юни). Веднага след него, от 12:15ч., ще се проведе демонстративен мач, в който бивши и настоящи звезди на Левски Сф ще премерят сили с националните шампиони от миналогодишното издание на Фен Купа – „Каталунците Кирчево".

След вдъхновяващия демо-мач столичните полуфиналисти на Фен Купа 2016 ще продължат да се борят за титлата шампион на София. Отборите са общо 64 и всеки от тях е извоювал мястото си по време на предварителните квалификации, в които взеха участие близо 250 тима. Най-добрият сред тях ще спечели квота за националните финали на турнира, които ще се проведат в Пловдив на 1 и 2 октомври. Там 12-те регионални шампиони ще се борят за мечтаното приключение зад кулисите на Камп Ноу, на което Христо Стоичков ще заведе златните медалисти на Фен Купа 2016.

Името на новия регионален шампион за София-град и София-област ще стане ясно в неделя (26 юни) веднага след финалния мач, който започва в 13:00ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай