"Ботев" изпързаля "Лудогорец" за Купата

Косоко и Вутов донесоха третия трофей на "канарите"

"Ботев" изпързаля "Лудогорец" за Купата | StandartNews.com

"Ботев" Пд спечели купата на България за трети път в своя историята. На финала, който се игра на ст. "Васил Левски", "канарите" изпързаляха шампиона "Лудогорец" с 2:1 пред над 10 000 зрители.

В герои за отбора на Николай Киров се превърнаха Омар Косоко и Антонио Вутов. Първият реализира в 43-ата минута с външен фалц. А това накара "бултрасите" да полудеят. Доста от тях слязоха на пистата и някои от тях се опитаха и да нахлуят на терена. Веднага се намеси и полиция, която успя да изтласка феновете обратно в сектор "Б".

През второто полувреме "Лудогорец" опита да обърне нещата, но вместо това "канарите" реализираха второ попадение на контраатака. То бе дело на Вутов. Този път феновете на "канарите" избухнаха в неистова радост в пределите на сектора, тъй като полицаите бяха направили жива стена.

Хлъзгавият терен на националния стадион явно бе по-добър за "Ботев". Играчите се приспособиха по-добре към настилката и си личеше, че са по-бързи и по-точно в отиграванията си. Това дори изненада министърът на спорта Красен Кралев, който изгледа двубоя от ВИП ложата.

До края на мача "орлите" направиха отчаян опит да се върнат в мача. Те успяха чрез резервата Клаудиу Кешеру, но това се оказа недостатъчно. До последната минута някои от феновете на "Ботев" не смееха да се зарадват. Един от тях бе посетил последните 4 финала на тима, но всеки път си бе тръгвал разочарован. Освен историческата победа пък, "канарите" си осигуриха участие и в квалификациите на Лига Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай