Боби Михайлов размаза Любо Пенев, взе 4-ти мандат /ОБНОВЕНА/

Чичовото напусна в знак на протест, Наско Сираков си тръгва от БФС

Боби Михайлов размаза Любо Пенев, взе 4-ти мандат /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Борислав Михайлов бе преизбран за президент на БФС. Досегашният бос на родната централа печели с 463 от гласовете делегатите на редовния Конгрес. За Любослав Пенев гласувалите са 36, докато за Ивайло Дражев - 5. Така Михайлов ще ръководи родния футбол и през следващите четири години. Това ще бъде четвърти мандат за Боби.

По-рано бившият селекционер на България Любослав Пенев изпълни заканата си от сутринта. Основният претендент на Борислав Михайлов за президентския пост в Българския футболен съюз сензационно напусна Конгреса, на който една от точките в дневни яред е избор на президент, но отрече да развява "бялото знаме", информира Спортал.

Дясната му ръка Николай Илиев бе категоричен, че "тези избор сме ги спечелили". Причината за крайните действия  на Пенев и екипа му е нежеланието им да участват в уговорени мачове. "Няма как по този начин да се провежда демократичен избор. Това е фарс и няма да участваме в уреден мач. Да бъде ясно: не се отказвам. Любо Пенев и екипът му напуснаха залата. Това е абсолютен фарс", обяви Пенев. "Абсолютен фарс и цирк. Видяхте какво се случи в началото. Оставиха две легенди с 200 мача за националните гарнитури на България да слушат химна отвън. Бъдете сигурни обаче, че тези избори сме ги спечелили", допълни Николай Илиев.

Междувременно Наско Сираков обяви, че напуска Изпълкома на БФС, който се провежда в столичен хотел.

Сираков бе част от ръководството на родния футбол, но днес обяви: „Повече няма с какво да бъда полезен. По време на миналия Изпълком съм направил повече от 100 предложения, които не бяха приети. Реших, че повече няма с какво да бъда полезен на БФС." „Отстъпвам мястото си на други, по-млади хора. Ето, например, нека Левски има човек в Изпълкома. Не съм изморен от футбола, не е станало нищо, просто така реших", каза легендата на Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай