Боби Михайлов иска 4-ти президентски мандат в БФС

Боби Михайлов иска 4-ти президентски мандат в БФС | StandartNews.com

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков обяви официално, че кандидатът за президент на федерацията отново ще бъде Борислав Михайлов. В момента Боби кара трети мандат, като евентуален успех на предстоящия след Нова година Конгрес ще му даде шанс за четвърти път да оглави футболната ни централа.

За първи път легендарният вратар встъпи в длъжност на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 бе преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегати на Конгреса на БФС. Последният случай, в който Михайлов триумфира на изборите, бе на 14 февруари 2014 година. По време на втория си мандат - на 22 март 2011 година, Боби бе избран и за член на Изпълкома на УЕФА, като се превърна в първия българин, избран на този пост.

Лечков сподели пред "Нова телевизия", като засегна и темата с кандидатурата на друг от бившите си съотборници в националния отбор - Любослав Пенев. Кошмарът на германските фенове разкри, че в момента СуперЛюбо съди БФС за 500 хил. лева, а причината е преждевременното прекратения му договор като селекционер на "лъвовете". Футболната ни централа е спечелила делото на две инстанции до момента, като в най-скоро време предстои да стане ясно и решението на трета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай