БФС за ЦСКА: Дяволът е в детайлите

БФС за ЦСКА: Дяволът е в детайлите | StandartNews.com

Честно казано, не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и УЕФА, обяви зам.-изпълнителният директор на БФС Павел Колев по повод новата схема, която лансират от "Борисовата градина". "Чавдар" (Етрополе) бе прекръстен на "ЦСКА 1948", а чрез придобиване на "Литекс" да влезе през парадния ход в елита. "Това не означава, че колегите от тези клубове не са намерили някаква вратичка.

Нека да видим какво ще ни предложат. Дяволът е в детайлите", каза още Павел Колев. Ситуацията ще стане ясна днес, когато се очаква от Милко Георгиев да внесе обещаните нови документи в БФС.

"През миналата седмица имаше среща между представител на ЦСКА и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Детайли от нея не мога да ви кажа, защото не съм присъствал. Някакви варианти са обсъждани за бъдещето на клуба. Футболният съюз е поел ангажимент на базата на допълнително внесени документи, които още не са внесени, да даде становище дали по нашите регулации и по тези на УЕФА и ФИФА, този вариант е възможен или не. Това мога да ви кажа. До този момент няма нищо. Ако получим нещо черно на бяло, ще запознае веднага колегите от УЕФА и от ФИФА. Сега в момента всичко е на фаза хипотези, приказки и варианти", каза още Колев след срещата с клубовете за формата на "А" и "Б" група.

"Клубовете държат да няма компромиси. Спряха се на вариант, който включва 12 или 14 отбора", завърши зам.-изпълнителният директор на БФС.

Синдикът: Сливания не коментирам

Не мога да кажа нищо по поставената тема, отсече Дора Милева. Синдикът дойде да представлява ЦСКА на срещата за новия формат на първенството днес. Нищо че в момента има жалба от страна на "армейците" срещу нея. От "Борисовата градина" обявиха, че искат Милева да бъде сменена, защото работела против тях. Заедно с нея дойде и Милко Георгиев, който влезе и в новото дружество "ЦСКА 1948". "Няма да коментирам сливането на три клуба. Въобще. Благодаря", каза още Милева, която на няколко пъти бе категорична, че сегашното дружество трябва да се оздрави.

Баждеков: За кои "червени" питате?

Аз се обърках колко ЦСКА има в момента, не знам за кой питате?, обяви изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков след поредната среща за новия формат на първенството. "Не са ни питали кой иска или не ЦСКА. Нека да се спазват законите", продължи той.
"По мое впечатление бройката за "А" група ще се фиксира на 12, стига толкова отбори да вземат лиценз. Всичко е удачно, стига да се засили интересът към първенството. Въпросът е, че времето за моментна е много скъсено и не виждам как практически ще стане, защото все още не е ясно колко ще вземат лиценз и къде ще играят", завърши шефът на "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай