Бербатов не иска да спира с футбола

Бербатов не иска да спира с футбола | StandartNews.com

Димитър Бербатов призна, че все още не иска да се пенсионира.

"Човек като стане на 36, става изключително трудно, конкуренцията е голяма, все неща, които са известни на всички. Но желанието за игра все още го има в мен и ако има нещо и излезе, ще го грабна", сподели българският нападател, който бе отличен за цялостен принос към българския футбол.

Нападателят бе отличен на церемонията по раздаване на наградите "Футболист на футболистите", след което заяви, че вижда светло бъдеще за младите български играчи. "Краев на колко години е, 19? Аз съм на 36. Но е хубаво, когато общувам с млади хора, и тук, и във фондацията, и се чувствам все още и аз млад по дух. Поканата, която отправиха и наградата, която получих, удоволствие за мен е, разбира се. Показва, че това, което се стремя да правя, свързано с младите деца, се забелязва. Още е рано да се дават конкретни определения на момчетата, не трябва да се обременяват с такива определения. Постигнаха успех юношите, отиват на Европейско, сцена, на която могат да покажат какво могат, да ги забележат и да си осигурят едно по-добро бъдеще. Всички имат качествата да станат още по-добри футболисти, единствено от тях зависи дали ще успеят", коментира той.

Бербатов призна, че се надява да продължи професионалната си кариера с още една година. "Надявам се да се случи, но ако не се случи, всичко свършва. Единственото интересно в момента е мачът, който организирам. Предполагам, че е достатъчно интересен за всички хора. Паралелно с това, разбира се, се опитвам да видя дали може да се намери нещо като опция за мен за още една година, но реалността е такава, че човек като стане на 36, аз съм късметлия, че имах възможност да играя до 35 години, става изключително трудно, конкуренцията е голяма, все неща, които са известни на всички. Но желанието за игра все още го има в мен и ако има нещо и излезе, ще го грабна. За момента няма".

Българският играч сподели, че се е зарадвал на снощната победа на Манчестър Юнайтед във финала на Лига Европа. "Снощният триумф беше супер, гледах мача, разбира се, и исках Манчестър Юнайтед да победят, защото от тяхната победа донякъде може да зависи дали още играчи от отбора може да дойдат за мача. Щом победиха, шансът се увеличава още повече", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай