Атаката по „Левски" е малоумщина, рекет или завист

Защо коментират данъка, а не инвестициите на „Герена"

Атаката по „Левски" е малоумщина, рекет или завист | StandartNews.com

Привърженици на "Левски" продължават да негодуват от необоснованите претенции към стадион "Георги Аспарухов" от страна на областната управа на София. Според губернатора Николай Пехливанов клубът ползва неправомерно базата, защото няма договор и не плаща наем.

В миналия брой на "Стандарт" бившият конституционен съдия Георги Марков обясни, че стадионът е даден на "Левски" за вечни времена и безвъзмездното му ползване не подлежи на коментар. "Всичко, касаещо стадиона, е уредено в тристранно споразумение - между клуба, държавата и общината", увери и бившият кмет на София Стефан Софиянски. Днес даваме думата и на други известни почитатели на "сините".

* * * * *

Георги Марков обясни много добре казуса стадион „Георги Аспарухов". Аз съм член на УС на Обединени спортни клубове „Левски" и имам много добри отношения с Бранимира Цветанова (б.р. - председателят на ОСК). Спортните клубове са изрядни и коректни стопани на общинските сгради.

Тази тема не е толкова лесна, колкото всички си мислят. Добре, говори се за наема, които уж не е плащан, а казва ли се колко пари са инвестирани в базата на „Герена". Не! Ще вметна нещо. Има клубове примерно по мотокрос, които искат държавата да им предостави занемарени писти и да ги поддържат. Там ще си карат колкото бързо искат и няма да правят катастрофи по пътищата. Държавата обаче на тях отказва, а после ги дава на други и прави далавери. Казусът на „Левски" е много по-различен от този с „Българска армия", за който отговаря Спортното министерство.

Имам си свои версии защо тази атака идва сега. Първата: „Левски" си построи къщичката и веднага се намериха хора, които да я разтурят. Може би се плащат от „сините"? Другият вариант, които ми се върти в главата е рекет. Изобщо не го изключвам. Преди време и „Лудогорец" имаше проблеми с общината заради концесията на стадиона си. И третият: малоумщина! Силен вятър и прост човек нямат спиране. „Левски" не е длъжен да влиза в обяснителен режим за стадиона. Всички знаем, че „Герена" е на „Левски" и така ще бъде и занапред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай